Tokyo station

Tokyo station

Tokyo station åbnede i 1914 og var dengang ment som byens hovedbanegård, hvilket er grunden til at den blev placeret centralt i byen nær Kejserpaladset. Selve stationsbygningen var tre etager høj og blev opført med brug af røde mursten, der var det foretrukne byggemateriale i denne periode, og præcis som i tidens ånd var dens design inspireret af Vestlig arkitektur. Stationen var blandt andet kendt for sine to enorme halvkupler, der tårnede op i hver sin ende, men under Anden Verdenskrig blev disse dog ødelagt, ligesom det meste af stationen, da Tokyo blev udsat for bombetogter.

Stationsbygningen blev genopført i et nyt design året efter - denne gang i to etager - og selvom der tidligere har været tale om at rive bygningen ned og erstatte den med en mere moderne en af slagsen, så har man imidlertid valgt at udstykke den oprindelige stationsbygning, der således har fået lov at stå, så den skiller sig ud blandt de nyere bygninger, der omgiver den. Efter årtusindeskiftet valgte man ovenikøbet at renovere stationsbygningen, så den fik sit originale design tilbage. I dag er Tokyo station en af de største og mest befærdede stationer i Japan, idet størstedelen af byens toglinjer standser hér, hvilket også inkluderer metrolinjer samt flere shinkansen-linjer, der forgrener sig i forskellige retninger fra byen.

Tokyo station er blandt andet kendt for at være stedet, hvor hele to japanske premierministre er blevet udsat for attentater. I 1921 blev Takashi Hara stukket ihjel på stationen, og i 1930 blev Osachi Hamaguchi skudt, og selvom han overlevede, så var skaderne dog medvirkende til, at han året efter døde grundet et svækket helbred.

Total Page Visits: 425 - Today Page Visits: 1