4. april 2015: Hiroshima

På denne dag besøgte jeg:

 

Hiroshima:

-Atombombekuplen

-Fredsparken

-Hiroshima-borgen

 

Turen går til Hiroshima

Jeg havde endnu et par dage tilbage i Japan, men jeg stod i den situation, at jeg havde nået at besøge alle de steder, jeg havde planlagt hjemmefra. Da det var min første tur til Japan, havde jeg ikke på forhånd vidst, hvad jeg kunne nå, så jeg havde besindet mig, da jeg sammensatte min ønskeliste, der altså viste sig at være for kort. På denne dag kunne jeg derfor lade tilfældighederne bestemme, så jeg valgte derfor at forlade mit hotel og tage til Shin-Osaka station uden at vide, hvor jeg skulle hen. Jeg ville simpelthen hoppe på et tog til det første sted, der tiltalte mig, og dette viste sig at være Hiroshima, idet jeg lige akkurat nåede at stige på en shinkansen, der havde kurs imod den by. 

Hiroshima
Vagttårn ved Hiroshima-borgen

4. april 2015: Hiroshima
Hiroshima-borgen

Hiroshima blev som bekendt ødelagt af verdens første atombombe anvendt i krig, men da jeg ankom, gav byen dog ikke indtryk af at have været lagt i ruiner for 70 år siden. Den var lige så behagelig at gå rundt i som Tokyo. Gaderne var flotte, og der var skøn natur. Eftersom jeg var rejst sydpå, var temperaturen også herefter. Det var starten af april, og i kontrast til dagen forinden, så skinnede solen fra en skyfri himmel, og det var derfor over tyve grader, så som dansker gik jeg og svedte, mens japanerne stadig gik rundt i jakker, hvilket jeg slet ikke havde medbragt på min ferie.

Hiroshima havde to ting, jeg gerne ville se. Det første var Hiroshima-borgen, der lå i passende gåafstand fra stationen. Ligesom de andre borge, jeg indtil da havde besøgt, lå denne i parklignende omgivelser omkranset af vand. Desværre var dette en moderne rekonstruktion, efter den oprindelige borg gik tabt, da atombomben blev smidt i 1945. Ikke desto mindre er Hiroshima-borgen flot og bestemt et besøg værd - særligt om foråret, idet borggrunden er fyldt med kirsebærtræer. Jeg havde imidlertid ikke så mange penge tilbage, så jeg valgt at spare på udgifterne ved ikke at gå ind i borgen, men i stedet betragte den udvendigt.

Ikke så langt fra borgen fulgte jeg en flod til det andet sted, jeg gerne ville besøge: Fredsparken med den eneste tilbageværende bygning efter atombomben: Atombombekuplen. Da jeg kom frem viste det sig dog, at denne var under vedligeholdelse, så den var tildækket af stilladser, så man ikke rigtig kunne se den. Omkring den lå dog murbrokker, der gav indtryk af den katastrofe, der indtraf på lige netop det sted for få generationer siden, da alt omkring bygningen var ruiner. Atombomben blev nemlig smidt lige over den, så trykket på den måde kom ovenfra og sikrede dens bevarelse. Det er en helt speciel følelse at befinde sig i en moderne storby og så stå over for dette levn fra fortiden, der fortæller en historie, som de færreste af os er i stand til at begribe og som endnu færre rent faktisk oplevede.

4. april 2015: Hiroshima
Atombombekuplen

4. april 2015: Hiroshima
Græs vokser ud fra et træ

Hiroshima Fredspark er dedikeret til fred mellem nationer og mennesker, og bygningen står både som et efterladenskab fra krigens tid, men også som et symbol på den skræk og rædsel, som ufred fører med sig. I parken finder man blandt andet også en evig flamme og flere monumenter. Noget andet, der fangede min opmærksomhed var træerne nær Atombomekuplen, hvor der voksede græs på barken, hvilket var et finurligt men også flot syn. På min vej tilbage til stationen så jeg også en politiker føre valgkampagne, hvilket foregik ved at han kørte rundt i en bil med et skilt på og via en megafon udtrykte sine holdninger, imens han kørte gennem byen.

Turen til Hiroshima havde taget noget tid, og da turen hjem også var lang, valgte jeg ikke at blive så længe. Næste dag skulle jeg forlade Osaka for igen at vende tilbage til Tokyo, så jeg den efterfølgende dag kunne påbegynde rejsen hjem.

 

Dagens højdepunkt: Selvom bygningen i fredsparken var under renovering, så gav det alligevel en speciel følelse at tænke tilbage på, hvad der skete på dette sted for flere årtier siden

 

Dagens gode minde: At gå rundt i Hiroshima og se en moderne storby, der engang lå i ruiner vidner om japanernes evner til at genopbygge og komme videre.

 

Dagens forbrug på seværdigheder: 0 yen.

 

Dagens gode råd: Husk at tjekke hjemmefra, om de steder man vil besøge er under renovering.

Total Page Visits: 609 - Today Page Visits: 1