Takao (599 m.)

Takao (599 m.)

Det 599 meter høje Takao-bjerg ligger i Tokyo-præfekturet og er blandt de mest populære bjerge nær hovedstaden, fordi man kan komme dertil med tog fra centrum og beundre udsigten ud over storbyen fra toppen. Takao-bjerget har et stort net af vandreruter, der gør bjerget attraktivt for byboere, der ønsker at opleve naturen uden at skulle rejse for langt, men bjerget har imidlertid også en lang historie, idet man mener, at det er helligt og derfor bliver vogtet af de mytiske væsner kaldet tenguer. Af den grund er der blevet opført et stort tempel på bjerget kendt som Yakuoin, som er dedikeret til de tenguer, der vogter over det.

Templet er i dag en turistattraktion og har ført til, at man har anlagt en stolelift samt en kabelvogn på bjerget, så det er nemt at "bestige" det direkte fra Takaosan-guchi station. Kabelvognen er tilmed den stejleste i Japan, men denne og stoleliften er kun åben i dagtimerne, så når disse ikke er aktive er man nødt til at bestige bjerget til fods, hvilket tager over en time.

Takao-bjerget er ekstra populært om efteråret, hvor folk i tusindvis strømmer til bjerget for at opleve efterårsfarverne, hvilket er et af de mest kendte steder at gøre dette nær hovedstaden. Om foråret kan man derimod opleve kirsebærtræerne blomstre på bjerget, hvilket også trækker mange besøgende til.

 

Total Page Visits: 246 - Today Page Visits: 1