Nagoya-borgen

Nagoya-borgen

Borgen i Nagoya blev oprindeligt opført i begyndelsen af 1500-tallet som en mindre fæstning, før denne blev skiftet ud med en egentlig borg, efter etableringen af Tokugawa-shogunatet i 1603. Da denne stod færdig i 1620 var den blandt de største i Japan, og den var i høj grad med til at gøre Nagoya til den moderne storby, man i dag har med at gøre, fordi borgen var med til at sætte gang i udviklingen af byen. Faktisk fik Nagoya-borgen lov at stå intakt i over 300 år, hvor den kun måtte gennemgå mindre reparationer, og den var sågar blandt de få borge, som ikke blev revet ned, da Japan i slutningen af 1800-tallet begyndte at modernisere samfundet, efter Tokugawa-shogunatets fald. I 1893 fik borgen sågar status som Kejserens officielle residens i Nagoya, og denne var således lukket af for offentligheden frem til 1931, hvor bystyret overtog ejerskabet af borgen.

Nagoya-borgen samt forskellige effekter tilknyttet denne fik efterfølgende status som historiske monumenter og nationalskatte, men under Anden Verdenskrig gik flere af disse effekter tabt, hvilket også var tilfældet med Nagoya-borgen, idet denne brændte ned, da Nagoya i 1945 blev ramt af bombetogter. Japan var dermed blevet en original borg fattigere, men enkelte bygninger overlevede bombeangrebene og står derfor stadig intakte den dag i dag.

Hovedbygningen blev genopført i beton i 1959 og fungerede som et museum, indtil det i 2009 blev besluttet, at denne atter skulle rives ned, så man kunne genopføre den på ny ud fra det oprindelige design og med anvendelse af traditionelle byggeredskaber, hvilket var muligt, fordi man var i besiddelse af de oprindelige plantegninger. Der var samtidig bekymring om, at borgen ikke var jordskælvssikret, så i 2018 blev borgen lukket af for offentligheden, der dog stadig kunne besøge den enorme borggrund, der i dag fungerer som en park, hvor man blandt andet kan nyde kirsebærtræernes blomstring i løbet af foråret. Der er samtidig mange bygninger - heriblandt Honmaru-paladset, der blev genopført i 2018. Dette huser mange af de originale malerier, som man formåede at redde under Anden Verdenskrig og er derfor et besøg værd for sig selv.

Nagoya-borgen ligger 2,5 kilometer fra Nagoya station, hvilket er en gåtur på lidt over en halv time. Der er dog flere undergrundsstationer i nærheden - heriblandt Shiyakusho station, der ligger lige ved siden af.

Total Page Visits: 127 - Today Page Visits: 1