Umenomiya Taisha

Umenomiya Taisha

Umenomiya Taisha er en shinto-helligdom beliggende i Kyoto. Hér blev den grundlagt i 965, og dengang var helligdommen tilknyttet kejserpaladset, idet man sendte budbringere af sted til Umenomiya Taisha for at ajourføre guderne om vigtige begivenheder i den dødelige verden. Ingen af de originale bygninger står dog mere, eftersom helligdommen gennem tiden har været ramt af brande - senest i 1698, og de nuværende strukturer stammer derfor fra den seneste genopbygning i 1700.

Helligdommen er blandt andet dedikeret til guden for sake, og af den grund har stedet altid været kendt for sin brygning af sake, men nu om dage er Umenomiya Taisha dog mest kendt for sin store have, der udgør størstedelen af grunden, og fordi der er mange katte, som plejes af de ansatte, så er helligdommen desuden blevet et populært sted for fotografer at tage billeder af katte i traditionelle japanske omgivelser.

Umenomiya Taisha ligger gemt i et beboelseskvarter cirka en kilometer fra Matsuo-Taisha station, hvorfra der er omkring 10 minutter til fods.

Total Page Visits: 455 - Today Page Visits: 1