Fujisan Hongu Sengen Taisha

Fujisan Hongu Sengen Taisha

Fujisan Hongu Sengen Taisha er en shinto-helligdom beliggende i Fujinomiya ved foden af Fuji-bjerget, som helligdommen er dedikeret til. Fujisan Hongu Sengen Taisha er derfor også den største og vigtigste af de såkaldte Asama eller Sengen-helligdomme, som er dedikeret til vulkaner. Helligdommen blev nemlig grundlagt i 806 med det formål at tilbede Fuji-bjergets kami i håb om at dette ville forhindre udbrud. Før i tiden havde lignende religiøse aktiviteter fundet sted omkring bjerget, før en egentlig helligdom kom til. Ingen af bygningerne ved Fujisan Hongu Sengen Taisha er dog originale, idet disse gennem tiden er blevet ødelagt af brande og naturkatstrofer, hvilket samtidig førte til, at helligdommen svandt ind i størrelse og i dag blot er en skygge af sit originale jeg. De nuværende bygninger stammer ikke desto mindre fra begyndelsen af 1600-tallet, og disse er kendetegnet ved deres røde træværk.

Fujisan Hongu Sengen Taisha var desuden stedet, hvor man plejede at starte turen op ad Fuji-bjerget, hvis man ønskede at bestige dette, men i dag er det knap så populært at starte så langt fra foden - mest af alt fordi den oprindelige rute til bjerget er forsvundet. I stedet er der blevet anlagt fem stationer på selve bjerget, hvorfra man kan påbegynde turen mod toppen, hvor der også ligger en bygning tilhørende helligdommen, idet toppen officielt set er en del af helligdommens grund. Ved Fujisan Hongu Sengen Taisha ligger dog stadig den sø, hvor man før i tiden rensede sig selv, før man besteg det hellige bjerg, så det er stadig populært, at man besøger helligdommen og vasker sig i denne sø, før man bestiger Fuji.

I 2013 blev Fuji-bjerget optaget på UNESCOs liste over verdensarv, og med på listen kom også Fujisan Hongu Sengen Taisha. Omkring helligdommen befinder sig hundredvis af kirsebærtræer, hvilket trækker mange besøgende til, når disse blomstrer i løbet af foråret, og så afholdes her også ceremonier, når sæsonen for bjergbestigning på Fuji-bjerget åbner og lukker.

Fujisan Hongu Sengen Taisha ligger midt imellem Fujinomiya station og Nishi-Fujinomiya station. Der er lidt under en kilometers gang fra dem begge.

Total Page Visits: 509 - Today Page Visits: 1