Futarasan Jinja

Futarasan Jinja

Futarasan Jinja er en shinto-helligdom beliggende i Nikko, hvor den i følge legenden blev grundlagt, da en præst i 766 forsøgte at krydse den nærliggende Daiyo-flod, hvor en gud kom ham til undsætning og byggede en bro med brug af to slanger. Dette skulle efter sigende være oprindelsen bag Shinkyo-broen, der officielt er tilknyttet Futarasan Jinja, og som i dag har status som en af Japans tre bedste broer. Futarasan Jinja er dedikeret til Nikkos tre bjerge og disses guder - heriblandt Nantai-bjerget, der også er kendt som Futarasan.

I dag består helligdommen af mange forskellige strukturer, der er kendetegnet ved deres røde farver, og de fleste af disse blev opført i 1600-tallet, hvor den nærliggende Toshogu-helligdom blev opført, hvilket førte til, at Futarasan Jinja blev flyttet og samtidig undergik en gennemgribende renovering, så dens ydre kunne stå i balance med den noget mere ekstravagante Toshogu-helligdom. I 1999 blev både Toshogu-helligdommen og Futarasan Jinja optaget på UNESCOs liste over verdensarv, og det samme blev nabotemplet Rinnoji, der er et buddhistisk modstykke til Futarasan Jinja.

Futarasan Jinja ligger over 2 kilometer fra Nikko station, og at gå dertil tager cirka 40 minutter. Med bus tager turen kun 10 minutter.

Total Page Visits: 444 - Today Page Visits: 1