Kawaguchiko-søen

Kawaguchiko-søen

Kawaguchiko-søen, eller bare Kawaguchi-søen, er en af de fem store søer ved foden af Fuji-bjerget, og med sin størrelse på 6 kvadratkilometer er det den anden største af dem alle. Kawaguchiko-søen er dog den absolut mest populære, hvilket skyldes, at det er ved denne, man finder byen med samme navn, der er et af de steder, hvor man kan komme tættest på Fuji-bjerget med tog. I Kawaguchiko ligger nemlig flere stationer, og fra byen går der busser til de fire andre store Fuji-søer, ligesom man hér kan påbegynde turen op ad Fuji-bjerget på den mest poplære strækning mod toppen.

I Kawaguchiko ligger også en forlystelsespark, museer og et utal af overnatningssteder, og stedet er altså kort sagt præget af menneskelige aktivitet, hvilket har ført til, at Kawaguchiko-søen er den af de fem søer, der typisk sættes i forbindelse med og portrætteres sammen med Fuji-bjerget. Ved søens breder er der nemlig flere gode muligheder for at beundre Japans højeste bjerg, og så er det den eneste af de fem søer med en ø. Her ligger desuden en bro, der er åben for biltrafik, gående og cyklister.

Da Fuji-bjerget i 2013 blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv, inkluderede dette også de fem søer omkring bjerget.

Total Page Visits: 991 - Today Page Visits: 1