Bentenjima

BentenjimaI Hamamatsu i Shizuoka-præfekturet ligger Hamana-søen, der før i tiden var en indlandsferskvandssø, men denne blev dog forbundet med havet via dannelsen af en kanal, da en tsunami ramte kysten i 1498. Dette ændrede ikke blot på vandforholdene, idet Hamana-søen blev gjort til en brakvandssø – Japans geografi undergik ligeledes en forandring, da søens breder blev udvidet, hvilket blandt andet skabte en lille ø, som i dag er kendt som Bentenjima. Denne ligger nær den kanal, der forbinder Hamana-søen med havet og er sådan set bare en ubeboet sandbanke, der delvist bliver oversvømmet, når tidevandet rammer, men området omkring Bentenjima er dog et eftertragtet ferieresort med mange hoteller, så i 1973 valgte man at opføre et lokalt vartegn på den lille ø, da man byggede en 18 meter høj orange torii-port, som minder om den, der er at finde på Miyajima. Denne står nemlig også under vand, når det er højvande, mens folk har mulighed for at komme tæt på den, når det er lavvande. Ellers kan man også leje vandscootere og således komme i nærheden af den.

Det er dog torii-portens placering, der gør den særligt eftertragtet, når hundredvis af mennesker hvert år valfarter til stedet omkring den 22. december, hvor det er muligt at se solopgangen imellem pælene. I denne periode er der kamp om pladserne på kysten, hvor fotografer stilner sammen flere timer før daggry for at få et af de ikoniske billeder, der er blevet taget af den store torii-port. Om aftenen er torii-porten lyst op, så den også er synlig i mørke. Normalt er torii-porte desuden knyttet til helligdomme eller andre hellige steder, men denne torii-port blev udelukkende opført som et vartegn og har altså ingen religiøs betydning. 

Bentenjima station ligger lige ved siden af Bentenjima, der desuden kan betragtes fra shinkansen, som kører lige forbi på samme strækning.

Total Page Visits: 286 - Today Page Visits: 1