Hyakudanen

Hyakudanen

Hyakudanen er en del af det store kulturkompleks kaldet Awaji Yumebutai på øen Avaji mellem Honshu og Shikoku. Hyakudanen betyder direkte oversat "haven med 100 trin", og trods navnet er der faktisk tale om 100 mindre haver, der er blevet placeret på et trappesystem med i alt 1575 trin. Alle disse små haver er kvadratiske og har samme størrelse, og i hvert af disse befinder sig fire bede, hvor blomsterne er arrangeret i et kvadratisk mønster, hvilket i samspil med de omkringliggende trapper er med til at give et meget geometrisk indtryk af Hyakudanen. Alle de små haver er delt op af enten trapper eller gangarealer, så det er muligt at passere rundt om alle haver, men det er dog ikke nødvendigt.

Der er anvendt forskellige typer blomster, men flere af disse går igen i haverne, hvor de dog er blevet adskilt, så de samme blomster sjældent står ved siden af hinanden. Dette er med til at skabe et varieret farvespil, når de alle står i flor, men grundet kontrasten i det omkringliggende beton, så er Hyakudanen dog også populær, når haverne blot fremstår grønne.

Awaji Yumebutai er skabt af den japanske arkitekt Tadao Ando, og han står også bag Hyakudanen, der blev skabt som en mindehave til ære for ofrene efter Kobe-jordskælvet i 1995. Haven er blevet opført op langs en bjergside, så man fra trappesystemet kan beundre udsigten ud over Osaka Bugt, og så er der også en tilhørende udkigspost, hvorfra man kan nyde synet af haven på afstand. Her kan man blandt andet komme til med en elevator, så man slipper for at bestige de mange trappetrin.

Total Page Visits: 456 - Today Page Visits: 1