Higashi Honganji

Higashi Honganji

Higashi Honganji er er den østlige del af to buddhistiske tempelkomplekser i det centrale Kyoto – den anden er den vestlige del kaldet Nishi Honganji. Oprindeligt var der kun et tempel, som hed Honganji. Dette blev grundlagt i 1591 af Toyotomi Hideyoshi, men i 1602 valgte Tokugawa Ieyasu at opdele templet i to ved at bygge Higashi Honganji nogle hundrede meter mod øst, hvilket førte til, at man med tiden begyndte at kalde det originale Honganji-tempel for Nishi Honganji.

Dette er i dag hovedsæde for shin-buddhismen og blev i 1994 optaget på UNESCOs liste over verdensarv sammen med 16 andre steder i Kyoto og omegn – dog var Higashi Honganji ikke et af dem, selvom hovedbygningen ellers er den største struktur af træ i Kyoto og samtidig en af de største i verden. Dog er der ikke tale om den oprindelige bygning, der blev opført i 1604, for denne brændte ned fire gange, før den senest blev genopbygget i 1895.

Mange af templets andre bygninger er af nyere dato, idet de blev opført i starten af 1900-tallet - hvilket blandt andet gælder for templets hovedport, der ligger lige ud til en trafikeret vej. Med til Higashi Honganji hører også en have samt en mindre udstilling, hvor man blandt andet kan se et reb, der er lavet ud af det hår, som kvindelige tilhængere klippede af og sendte til templet for at bekræfte deres medlemskab. Rebet er før i tiden blevet anvendt til at bære tømmer under genopførelsen af templet.

Higashi Honganji ligger kun få hundrede meter fra Kyoto station.

Total Page Visits: 541 - Today Page Visits: 1