Den giftige geisha

Den giftige geisha
En illustration af en geisha

Den giftige geisha

Harada Kinu blev født i 1844 og voksede op i fattige kår, hvilket førte til, at hun som ung kvinde valgte at blive geisha i storbyen Edo - nutidens Tokyo. Blandt Kinus kunder var flere højtstående personligheder, hvilket inkluderede daimyoen Okubo Tadayori, der først besluttede sig for at gøre hende til sin konkubine ved at give hende navnet Hanayo, før han med tiden valgte at gifte sig med kvinden, som i 1857 fødte en søn. Som 7-årig blev drengen imidlertid faderløs, da Tadayori døde, hvorefter enken Hanayo igen skiftede navn - denne gang til Shingetsu-in, idet hun valgte at blive nonne. Dette var dog en skik, som hun følte sig nødsaget til at følge, så Shingetsu-in blev hurtigt træt af sin tilværelse som nonne, som hun derfor endte med at bryde fri fra, da hun mødte en købmand, som hun forelskede sig i.

Shingetsu-in gik tilbage til at kalde sig selv for Kinu, men blev udstødt fra sin familie, da de fandt ud af, at hun havde fundet en ny mand, som hun planlagde at gifte sig med, og da hun dermed blev statusløs, valgte hendes forlovede tilmed at forlade hende. Kinu vendte således tilbage til livet som geisha og blev denne gang købt fri af en mand ved navn Kobayashi Kinpei, der valgte at gøre hende til sin personlige konkubine. Ved siden af havde Kinu dog et forhold til kabuki-skuespilleren Arashi Rikaku III, som hun agtede at gifte sig med. Dette kunne dog ikke lade sig gøre, så længe hun var bundet til sin herre, Kinpei, så for at slippe fri fra ham besluttede Kinu sig simpelthen for at slå ham ihjel, hvilket blev gjort den 2. marts 1871, hvor hun tog livet af manden ved at forgifte ham med rottegift.

Kinu tog efterfølgende flugten sammen med Rikaku, som hun nåede at blive gravid sammen med, før de med tiden blev opsporet af politiet og anholdt. Rikaku blev idømt tre års fængsel for at have haft et stødende forhold til Kinu, som derimod blev dømt til døden. Dog fik hun lov at føde sit barn, før hun blev henrettet ved halshugning den 28. marts 1872. På grund af et afskedsdigt indeholdende ordet "Yoarashi", hvilket betyder "nattestorm", har hun siden da været kendt som Yoarashi Okinu, og hendes historie har været udgangspunkt for flere fortællinger om hendes turbulente liv, hvilket også har været med til at skabe myter om Kinu, så det i dag kan være svært at adskille fakta fra fiktion.

Total Page Visits: 120 - Today Page Visits: 1