Kidnapningen af Fusako Sano

Kidnapningen af Fusako SanoDen 13. november 1990 var den 9årige Fusako Sano på vej hjem fra en baseballkamp i byen Sanjo i Niigata-præfekturet, da hun blev kidnappet af 28årige Nobuyuki Sato. Den voksne mand kom tilfældigvis kørende forbi og tvang den lille pige ind i sin bil og tog hende med hjem til sin bolig i Kashiwazaki cirka 50 kilometer fra Sanjo. Sato var mentalt forstyrret og arbejdsløs, så han boede derfor hos sin mor, der holdt sig til underetagen, mens hendes søn havde indrettet sig på overetagen. Det var hér Fusako Sano blev holdt fanget de næste 9 år, og i al den tid fik hun kun lov at bevæge sig nedenunder, når Satos mor ikke var hjemme, og hun fik på intet tidspunkt lov til at gå udenfor. Sato truede pigen med både knive og vold, hvis hun ikke gjorde, som han sagde, og når hun ikke makkede ret, straffede han hende med en strømpistol. Sato låste aldrig døren, men han var stort set altid hjemme, og Sano var så bange for ham, at hun ikke turde flygte og til sidst opgav tanken om det. Det er aldrig kommet frem, om Sato begik seksuelle overgreb mod pigen, eller hvad hans hensigter med hende egentlig var.

Det er ydermere uvist, hvor meget kendskab Satos mor havde til Sanos tilstedeværelse i huset, idet hun selv påstod, at hun ikke vidste, hvad der foregik ovenpå. Sato blev altid vred og voldelig, når hans mor prøvede at bevæge sig op ad trapperne, så dette afholdt hun sig fra at gøre. Da Sano begyndte at få sin menstruation, bad Sato dog sin mor om at købe hygiejnebind til ham, hvilket hun sørgede for at gøre uden at stille spørgsmål. Men det blev imidlertid også Satos mor, der endte med at spille en rolle i pigens befrielse, for allerede i 1996 havde hun kontaktet politiet og fortalt, at hendes søn opførte sig underligt, og at han desuden var fysisk voldelig imod hende. Hun var en ældre dame på mere end 70, så hun kunne ikke længere kontrollere sin søn. Det hele eskalerede i januar i år 2000, hvor hun flere gange ringede til politiet og bad dem komme forbi og se til hendes søn. Dette valgte politiet så endelig at gøre den 28. januar, og hér fandt de den da 19årige Fusako Sano, der kunne identificere sig selv og fortælle om sin kidnapning. Samme dag tog hun for første gang i mere end 9 år et skridt udenfor. Pigen var på det tidspunkt dehydreret og sygeligt tynd, og eftersom hun var vokset op uden at røre sine muskler særlig meget, så kunne hun knap nok gå. Vinduerne havde været barrikaderet, og hun var derfor ikke blevet udsat for sollys, hvilket betød, at hendes hudfarve var temmelig lys. Sano havde desuden ikke modtaget undervisning, og hendes mangel på social kontant med andre medførte, at hun endnu opførte sig som et barn, selvom hun var blevet til en kvinde.

Fusako Sanno vendte hurtigt tilbage til sin familie, men mens hendes krop hurtigt kom sig oven på de ni år i fangenskab, så har hendes psyke haft svært ved at justere sig til livet i frihed. Hun er en enspændertype, der foretrækker sit eget selskab, men har nu et nært forhold til sin familie, som hun bor hos. Dog druknede hendes far i en dam i nærheden af deres hjem i 2007. Nobuyuki Sato blev anholdt og sigtet for kidnapningen. Det blev konkluderet, at han var rask nok til at modtage fængselsstraf, og efter at have erklæret sig skyldig blev han idømt 14 års fængsel. Dommen blev dog omstødt efter en appelsag, og straffen blev nedsat til 11 års fængsel, men også denne endte med at blive appelleret – denne gang af anklageren, der argumenterede for, at det var en al for mild straf. Dette var den nye dommer enig i, og Sato blev igen idømt 14 års fængsel. Satos mor blev hverken sigtet eller dømt for at have haft noget med kidnapningen at gøre.

Fusako Sano er officielt set den person, der i Japan har været holdt fanget i længst tid efter at være blevet kidnappet. På nettet bliver billeder af Fusako Shigenobu, der er grundlægger af Japans Røde Hær, fejlagtigt benyttet som billeder af Fusako Sano. 

 

Total Page Visits: 463 - Today Page Visits: 1