Massakren i Nakano

Massakren i NakanoDen 16. oktober 1982 mistede fem mennesker livet i et lejlighedskompleks i Nakano-distriktet i Tokyo, da ung mand gik amok med en kniv grundet noget så banalt som støj. Den 22-årige universitetsstuderende ved navn Hitoshi Murata var flyttet ind i bygningen året forinden, hvor han i løbet af 1982 følte sig generet af støj fra lejligheden over sig, hvor den 95-årige udlejer boede sammen med sin 65-årige datter. Grundet sin høje alder hørte den gamle mand dårligt, og han var derfor nødt til at skrue op for fjernsynet, hvilket Hitoshi længe havde klaget over. I lejligheden ved siden af boede desuden en familie med to små børn, der havde tendens til at larme, og det var denne sammenblanding af larm, der til sidst fik Hitoshi til at planlægge en massakre, hvilket han allerede begyndte at overveje i september, hvor han købte en kniv, som blev taget i brug cirka 3 uger senere, da han om aftenen den 16. oktober først invaderede lejligheden over sig, hvor han stak den 95-årige mand og hans 65-årige datter, før han begav sig tilbage på sin egen sal, hvor han bankede på hos nabolejligheden og ligeledes invaderede denne, da han stak en 44-årig kvinde og hendes to sønner på 10 og 4 år. 

Tilsammen blev de fem personer stukket mere end 60 gange, og de døde således på stedet, men den 44-årige kvinde nåede lige akkurat at ringe til politiet, før hun måtte smide røret for at beskytte sine to børn, og herefter var det tilsyneladende den ældste søn, som like akkurat fik opgivet adresse, før han blev stukket ned under opkaldet. En patrulje blev derfor straks sendt afsted til lejligheden, som Hiothsi skyndte sig at flygte fra, men han blev dog senere opsporet og anholdt – egentlig fordi han cyklede rundt uden lys på cyklen, men da politiet fandt ud af, at han var den nabo, som var eftersøgt for femdobbelt drab, blev han sigtet for at have stået bag dette. Hans motiv chokerede imidlertid alle, eftersom han påstod, at han længe var blevet chikaneret af støjende adfærd, som han besluttede sig for at gøre en ende på ved at dræbe kilden til denne. Og faktisk havde den unge mand en lang historik med støjgener, idet han i skolen var kendt for at bede folk om at være stille.

Det skulle dog vise sig, at det ikke var Hitoshis ører, der var noget galt med. En undersøgelse kunne nemlig konkludere, at han led af skizofreni. Af samme grund slap han fra at blive straffet for sin forbrydelse, idet han i stedet modtog en behandlingsdom på en lukket anstalt. Dette var sådan set ikke usædvanligt, men denne sag mindede dog om en lignende hændelse fra 1974, hvor en 46-årig mand dræbte en kvinde og hendes to børn i en lejlighed i Kanagawa-præfekturet grundet støj fra et klaver. Han var ligeledes mærket af psykiske problemer men blev alligevel dømt til døden.

Total Page Visits: 27 - Today Page Visits: 1