Morderen der blev advokat

Morderen der blev advokat
Forsiden på en bog om sagen

Morderen der blev advokat

Ichiro Ishikawa var kun 15 år, da han den 23. april 1969 valgte at dræbe en jævnaldrende dreng ved navn Hiroshi Kagami, som han gik i skole med. Ishikawa havde lokket Kagami udenfor nær deres skole i Yokohama, da han pludselig valgte at trække en jagtkniv frem, som han havde stjålet nogle dage forinden. Han forsøgte tilsyneladende at skræmme Kagami, der dog i stedet endte med at gøre nar ad Ishikawa ved at sammenligne hans ansigt med en gris, hvilket fik Ishikawa til at gå amok i vrede, da han overfaldt Kagami og stak ham intet mindre end 47 gange, ligesom han oven i købet skar hans hoved af.

Da det gik op for Ishikawa, hvad han havde gjort, valgte han dog ligeledes at stikke sig selv, før han kastede kniven bort og blødende søgte hjælp på gaden under påskud af, at han og hans ven var blevet overfaldet af en bande bestående af tre mænd. Politiet blev dog hurtigt opmærksomme på huller i Ishikawas historie, og to dage senere valgte han derfor at tilstå mordet under en afhøring. Men eftersom Ishikawa kun var 15 år, så var han på dette tidspunkt under den kriminelle lavalder, hvilket betød, at han ikke kunne blive dømt, ligesom hans rigtige navn ikke måtte offentliggøres. Det blev dog besluttet, at han skulle anbringes på en institution, mens hans far skulle betale erstatning til offerets familie, og mens denne lidt efter lidt gik i opløsning, så kunne Ishikawa leve en normal tilværelse, idet han blev løsladt og med tiden færdiggjorde sin skole og simpelthen uddannede sig til advokat. Han skiftede også navn til Ichiro Ishikawa for at undgå fortidens spøgelser, men selvom den bestialske sag gik i glemmebogen, så blev der atter kastet lys over denne med udgivelsen af en bog om forbrydelsen i 2006. Til trods for at hans identitet i denne blev holdt hemmelig, så valgte læsere dog at offentliggøre Ishikawas navn og billede på internettet. Han lukkede herefter sin bestalling og gik under jorden, da det blev afsløret, at en morder var endt med at blive advokat.

Det er uvist, hvad der fik Ishikawa til at dræbe Kagami, men han var tilsyneladende blevet udsat for mobning fra blandt andet Kagami gennem længere tid og valgte til sidst at konfrontere ham ved simpelthen at true ham. Da Kagami ikke lod sig skræmme af kniven, som Ishikawa havde stjålet til lejligheden, endte han i stedet med at gøre brug af den, da han blev sammenlignet med en gris, for det var åbenbart hans udseende, han blev drillet mest med, hvilket dermed også var det, der tændte ham af. Sagen satte imidlertid hverken fokus på mobning eller den kriminelle lavalder, hvilket senere sager dog formåede at sætte til debat - blandt andet da en 14-årig dreng halshuggede en anden dreng i 1997, eller da en 11-årig pige dræbte en klassekammerat på sin skole i 2004.

 

Total Page Visits: 205 - Today Page Visits: 2