Sachiko Eto

Sachiko EtoDen 5. juli 1995 gjorde det japanske politi et grufuldt fund i byen Sukagawa i Fukushima-præfekturet. Hér fandt man nemlig seks forrådnede lig i en bolig tilhørende den 47-årige Sachiko Eto, der var leder af en lokal sekt, hvis medlemmer boede sammen med hende – heriblandt kvindens egen datter. Sachiko Eto havde oprindeligt arbejdet som dørsælger, men valgte at erklære sig selv for en levende gud i starten af 90’erne, da både hun og folk omkring hende begyndte at påstå, at hun besad healende evner. De kommende år sørgede Eto for at hverve medlemmer til sin personlige kult og ernærede sig ved at modtage betaling for at give sine følgere husly og helbrede både deres krop og sjæl. I 1994 forelskede Eto sig dog i et af sektens medlemmer, der var 27 år yngre end hende selv, men han havde allerede en kone, så for at få den unge mand for sig selv, påstod hun, at konen var besat af dæmoner, og at han derfor skulle bringe hende med sig, så disse kunne blive uddrevet. Eto havde imidlertid i sinde at slå den 18-årige pige ihjel, for den såkaldte dæmonuddrivelse blev foretaget ved at tæske hende med trommestikker, hvilket hun manden til at assietere hende med.

Pigen endte med at dø, og hændelsen medførte intern uro i sekten, hvor en række medlemmer begyndte at stille spørgsmålstegn ved Sachiko Etos evner, men hver gang nogen valgte at trodse hende, påstod hun, at det var fordi, at de også var besatte af dæmoner, hvilket resten af hendes følgere troede på. Dette resulterede i kollektive dæmonuddrivelser, hvor enkeltpersoner henover det kommende år blev tæsket med trommestikker, og for tre kvinder og to mænds vedkommende endte dette altså fatalt, da de simpelthen døde af de kvæstelser, de pådrog sig. I stedet for at tilkalde politi og ambulance, så valgte både Sachiko og hendes følgere dog at tie, da ligene efterfølgende blev gemt af vejen i hendes hjem. Først i 1995 fik politiet så endelig indsigt i de bizarre ritualer, der foregik i Etos hjem, da en kvæstet kvinde blev bragt på hospitalet, og man valgte derfor at bestorme huset og ransage det, hvilket førte til opdagelsen af de seks lig.

Eto blev efterfølgende anholdt og sigtet for drabene, og selvom det ikke kun var hende der havde udført dem, så betragtede man hende som den hovedskyldige, hvilket bevirkede, at hun alene blev idømt dødsstraf, mens hendes følgere modtog mildere domme, hvoraf de hårdeste straffe blev tildelt hendes datter samt den unge mand, hun havde forelsket sig i – begge modtog livstidsdomme. I 2012 blev Eto henrettet som den første kvinde i Japan i 15 år. Hun var på dette tidspunkt 65 år.

 

Total Page Visits: 496 - Today Page Visits: 1