Yukio Yamaji

Yukio YamajiYukio Yamaji var 16 år gammel, da han i år 2000 dræbte sin mor med et baseballbat i byen Yamaguchi, hvorefter han blev dømt til et længerevarende ophold på en ungdomsinstitution. Efter tre år i fangenskab blev Yamaji dog prøveløsladt, fordi man mente, at han ikke længere var til fare for nogen, men allerede to år efter, i 2005, begik han ikke bare ét, men derimod to drab mere – denne gang i Osaka, hvor han tidligt om morgenen den 17. november brød ind i en lejlighed og overfaldt en 27-årig kvinde, der boede i denne med sin 19-årige søster. Yamaji voldtog først den ældste søster, hvorefter han dræbte hende ved at stikke hende i både krop og ansigt med en kniv, før han ligeledes slog lillesøsteren ihjel på samme måde. Han efterlod ligene i lejligheden, som han efterfølgende satte ild til, før han flygtede fra stedet med 5000 yen.

Der skulle gå flere uger, før sagen blev opklaret, da Yamaji i december blev anholdt af politiet for at opholde sig ulovligt i nærheden af lejligheden, hvor han havde begået de to drab. Han var på dette tidspunkt både arbejdsløs og hjemløs, og da politiet begyndte at mistænke ham for mordene på de to søstre, varede det ikke længe, før han indrømmede, at det var ham der stod bag, ligesom han fortalte, at han havde skilt sig af med mordvåbnet ved en shinto-helligdom. Hans forklaring var, at han hungrede efter at føle den samme form for eufori, som han havde følt, dengang han slog sin mor ihjel, hvilket vil sige, at han altså brød ind i lejligheden med henblik på at dræbe. Han kendte dog ikke de to kvinder i forvejen.

I 2006 blev Yukio Yamaji dømt til døden for det overlagte dobbeltdrab, og tre år senere den 28. juli blev han henrettet i Osaka sammen med en anden dødsdømt morder. Yamaji var på dette tidspunkt 25 år, og var dermed den yngste til at blive henrettet i Japan siden 1972.

Total Page Visits: 423 - Today Page Visits: 1