Massakren i Lod Lufthavn

Massakren i Lod LufthavnTre mandlige medlemmer af Japans Røde Hær, som var blevet rekrutteret af en palæstinensisk oprørsgruppe, blev den 30. maj 1972 sat til at udføre et terrorangreb i Lod Lufthavn uden for Tel Aviv i Israel. Det var et strategisk valg at gøre brug af japanere til at udføre angrebet, idet sikkerhedspersonalet i lufthavnen primært fokuserede på truslen fra palæstinensere. De tre mænd ankom til Lod Lufthavn klokken 22 med et fly fra Rom og vakte ikke opsigt, idet de var fint klædt på og desuden hver bar på en violinkasse. Da de ankom til en ventesal i lufthavnen valgte de dog at åbne violinkasserne og herfra hive tre rifler med hvilke de uden videre begyndte at skyde på de mange mennesker, der befandt sig i ventesalen. Når de havde brug for at lade deres våben, kastede de i stedet granater rundt i bygningen, hvor der i flere minutter var panik og kaos. I alt 26 mennesker blev dræbt i angrebet – de fleste af disse var en gruppe pilgrimme fra Puerto Rico – mens 79 andre blev såret. Den ene af de tre japanere blev ved et uheld ramt af skud fra en af sine partnere og blev dræbt på stedet, mens en anden blev dræbt, efter en af hans granater eksploderede, da han fortsætte angrebet på landingsbanen, hvor han begyndte at skyde på passagerer, som var ved at forlade et fly.

Den sidste tilbageværende var 24årige Kozo Okamoto, der blev skudt af lufthavnens sikkerhedspersonale, men han endte med at overleve som den eneste af de tre terrorister. Han blev anholdt på stedet og senere idømt fængsel på livstid ved en israelsk domstol. Han nåede dog kun at sidde indespærret i 13 år, før han blev befriet sammen med 1000 andre fanger i bytte for tilfangetagne israelske soldater. Han slog sig efterfølgende ned i Libanon, hvor han nu kalder sig Ahmed og lever som politisk flygtning, idet han stadig er eftersøgt af den japanske regering.

Angrebet i Lod Lufthavn vakte stor forargelse i både Japan og i resten af verden, da det var det første dødelige terrorangreb begået af medlemmer fra Japans Røde Hær, som de kommende år ville indgå i flere angreb.

Total Page Visits: 344 - Today Page Visits: 1