Japanske ulve

Japanske ulveDe to ulvearter, der går under betegnelsen japanske ulve, er Hokkaido-ulven og Honshu-ulven, der begge var underarter af den grå ulv. Begge ulve er opkaldt efter Japans to største øer, hvor de hver især levede, skønt Honshu-ulven også var udbredt til de to andre hovedøer Kyushu og Shikoku, mens Hokkaido-ulven også levede på øen Sakhalin. Begge arter blev imidlertid udsat for jagt, hvilket med tiden førte til deres udryddelse, så Honshu-ulven officielt blev erklæret for uddød i 1905, mens Hokkaido-ulven allerede var blevet erklæret for uddød i 1889. Dette på trods af, at ulve historisk set er blevet dyrket som spirituelle væsner i Japan, og på japansk kaldes de tilmed for okami, hvor ordet “kami” kan oversættes til “gud”.

Honshu-ulven var den mindste af de kendte underarter af den grå ulv med en skulderhøjde på lige under 60 cm. Hokkaido-ulven kaldes også for Ezo-ulven (Ezo er et ældre navn for Hokkaido), og denne var lidt højere end Honshu-ulven og havde flere træk til fælles med den grå ulv. Hokkaido-ulven blev målrettet udryddet af mennesker, da den blev anset for at være til fare for landbruget, da Japan i slutningen af 1800-tallet begyndte at befolke Hokkaido og dermed også ødelægge naturen. Udryddelsen af Honshu-ulven foregik over en længere periode og startede i 1700-tallet, hvor jagt på ulve havde sin begyndelse, og da ulvene i denne periode blev ramt af rabies, blev de så aggressive, at man begyndte at betragte dem som farlige, så da de i slutningen af 1800-tallet blev set som trusler og skadedyr, gik man målrettet efter at skille sig af med dem præcis som med Hokkaido-ulve. Ulvene blev primært forgiftet, og deres døde kroppe kunne indleveres til myndighederne, så folk kunne få dusører udbetalt.

Der lever i dag ingen vilde ulve i Japan. De to arter var begrænset til de japanske øer, så med udryddelsen i Japan uddøde arterne globalt. Kun enkelte udstoppede eksemplarer eksisterer den dag i dag.

Total Page Visits: 884 - Today Page Visits: 1