Japanske ulve

Japanske ulveDe to ulvearter, der går under betegnelsen japanske ulve, er Hokkaido-ulven og Honshu-ulven. Begge ulve er opkaldt efter Japans to største øer, hvor de hver især levede, skønt Honshu-ulven også var udbredt til de to andre øer Kyushu og Shikoku. Der er tale om to underarter af den grå ulv, der tidligere levede vildt i Japan. Begge arter blev udryddet under Meiji-perioden (1868-1912). Honshu-ulven blev officielt erklæret uddød i 1905 og Hokkaido-ulven i 1889.

Honshu-ulven var den mindste af de kendte underarter af den grå ulv med en skulderhøjde på 30 cm. Rabies og menneskelig indblanding første til artens udryddelse. Fem udstoppede eksemplarer eksisterer den dag i dag.

Hokkaido-ulven kaldes også Ezo-ulven (Ezo er et ældre navn for Hokkaido). Denne art var større end Honshu-ulven og havde flere træk til fælles med den grå ulv. Hokkaido-ulven blev målrettet udryddet af mennesker, da den blev anset for at være til fare for landbruget. 

Der lever i dag ingen vilde ulve i Japan. De to arter var begrænset til de japanske øer og med udryddelsen i Japan uddøde arterne globalt.

Total Page Visits: 762 - Today Page Visits: 1