Japanske ulve

Japanske ulveDe to ulvearter, der går under betegnelsen japanske ulve, er Hokkaido-ulven og Honshu-ulven, der begge var underarter af den grå ulv. Begge ulve er opkaldt efter Japans to største øer, hvor de hver især levede, skønt Honshu-ulven også var udbredt til de to andre hovedøer Kyushu og Shikoku, mens Hokkaido-ulven også levede på øen Sakhalin, der i dag er en del af Rusland. Begge arter blev imidlertid udsat for jagt, hvilket med tiden førte til deres udryddelse, så Honshu-ulven officielt blev erklæret for uddød i 1905, mens Hokkaido-ulven allerede var blevet erklæret for uddød i 1889. Dette på trods af, at ulve historisk set er blevet dyrket som spirituelle væsner i Japan, og på japansk kaldes de tilmed for okami, hvor ordet “kami” kan oversættes til “gud”.

Honshu-ulven var den mindste af de kendte underarter af den grå ulv med en skulderhøjde på lige under 60 cm. Hokkaido-ulven kaldes også for Ezo-ulven (Ezo er et ældre navn for Hokkaido), og denne var lidt højere end Honshu-ulven og havde flere træk til fælles med den grå ulv. Hokkaido-ulven blev målrettet udryddet af mennesker, da den blev anset for at være til fare for landbruget, da Japan i slutningen af 1800-tallet begyndte at befolke Hokkaido og dermed også ødelægge naturen. Udryddelsen af Honshu-ulven foregik over en længere periode og startede i 1700-tallet, hvor jagt på ulve havde sin begyndelse, og da ulvene i denne periode blev ramt af rabies, blev de så aggressive, at man begyndte at betragte dem som farlige, så da de i slutningen af 1800-tallet blev set som trusler og skadedyr, gik man målrettet efter at skille sig af med dem præcis som med Hokkaido-ulve. Ulvene blev primært forgiftet, og deres døde kroppe kunne indleveres til myndighederne, så folk kunne få dusører udbetalt. Så der er altså tale om to arter, der gik tabt, fordi de aktivt blev udryddet.

Der lever i dag ingen vilde ulve i Japan. De to arter var begrænset til de japanske øer og Sakhalin, så med den lokale udryddelse uddøde arterne globalt. Kun enkelte udstoppede eksemplarer eksisterer den dag i dag.

Total Page Visits: 1139 - Today Page Visits: 1