Dango er en japansk snack bestående af dampede kugler fremstillet af rismel, som typisk serveres på et lille træspyd med 3-5 kugler. Det er en af de mest populære former for gademad i Japan, idet man hele året rundt kan købe dango i udendørs stande. Træspyddet gør det også nemt at spise en dango, imens man går, men de sælges både stykvis og i større antal i pakker - også i butikker og endda som anretninger på nogle restauranter. Dango kan derfor nydes varme eller kolde, og selvom de ofte sælges på pind, så er det også muligt at købe dem som løse - så man kan spise dem med en lille tandstik, eventuelt sammen med en kop te. Dango kan tilmed også anvendes som bestanddel i andre anretninger.
Det er ikke en regel, at dango skal være kugleformede, eftersom de findes i andre former. Udseende såvel som tilberedning varierer desuden, og der er derfor mange typer af dango, der også kan serveres med forskelligt tilbehør, så de derfor også har forskellig smag. En af de mest almindelige typer af dango er hvide kugler med sirup kaldet mitarashi dango. Herudover er der blandt andet cha dango, der er tilsat grøn te, så de derfor har fået en grøn farve. Shoyu dango er bagte dango med soyasovs, og når den vikles ind i tang får den navnet isobe dango. Og denpun dango er dango fra Hokkaido, som er lavet på kartoffelmel i stedet for rismel.
Der er nogle dango, der stort set kun sælges i bestemte perioder i løbet af året, hvilket blandt andet drejer sig om hanami dango, der selvsagt sælges under hanami -når de japanske kirsebærtræer springer ud. Denne dango er kendetegnet ved at have tre kugler i farvene grøn, hvid og lyserød.