Hirado-borgen

Hirado-borgen

Hirado-borgen, også kendt som Kameoka-borgen, ligger i byen Hirado på øen med samme navn i Nagasaki-præfekturet. Hér blev den opført fra 1704 til 1718 som en erstatning for Hinotake-borgen, der tidligere lå på grunden. Denne blev brændt ned af dens ejer Matsura Shigenobu i 1613 som et tegn på hans loyalitet over for Tokugawa-shogunatet, der havde fået den politiske magt i Japan efter Slaget ved Sekigahara i 1600, hvor Matsura havde støttet modparten - Toyotomi-slægten. Den nye Hirado-borg skulle oprindeligt fungere som et kystværn, idet Japans grænser på dette tidspunkt var spærret af, så der kun måtte foregå handel med Holland og Kina fra en lille ø kaldet Dejima i Nagasaki.

Under moderniseringen af Japan i slutningen af 1800-tallet blev langt de fleste af landets borge revet ned, hvilket også inkluderede Hirado-borgen. Kun få bygninger fik lov at stå, men den femetagers hovedbygning blev dog revet ned. I 1962 valgte man så at genopføre en moderne rekonstruktion af denne sammen med andre strukturer, og grunden fungerer i dag som en offentlig park, mens hovedbygningen indeholder et lokalhistorisk museum. Fra øverste etage er det blandt andet muligt at nyde udsigten ud over strædet mellem Hirado-øen og Kyushu

Det tager cirka 20 minutter at gå til Hirado-borgen, der ligger 1,5 kilometer fra havnen, hvor færger fra Kyushu lægger til kaj.

Total Page Visits: 291 - Today Page Visits: 2