Mitsumine-helligdommen

Mitsumine-helligdommen

Mitsumine-helligdommen er en shinto-helligdom beliggende på Mitsumine-bjerget uden for byen Chichibu i Saitama-præfekturet. Der er dog både veje og vandreruter, der leder frem til helligdommen, så den er nem at komme frem til. Engang var der også en svævebane på Mitsumine-bjerget, men denne lukkede i 2006. Ifølge legenden blev helligdommen grundlagt allerede omkring år 150, men de nuværende bygninger er dog af noget nyere dato, idet de er nogle hundrede år gamle. Og det er netop bygningerne, der gør Mitsumine-helligdommen populær, fordi disse både er farverige og udsmykkede med overdådige udskæringer, hvilket man ellers kun ser ved de såkaldte Toshogu-helligdomme dedikeret til den første Tokugawa-shogun, Ieyasu.

Mitsumine-helligdommen skiller sig ud fra disse ved at være dedikeret til ulve, hvis ånder efter sigende ville beskytte ens hjem fra brande og indbrud. Af den grund er det også to ulve-statuer, der fungerer som helligdommens vogter frem for de komainu-statuer, man ellers ser ved andre helligdomme. Bag disse ulvestatuer står desuden en anden unik struktur i skikkelse af en triple-torii-port, hvilket ligeledes er et sjældent syn i Japan. Alt i alt er Mitsumine-helligdommen altså eftertragtet, netop fordi den er speciel, og fordi den befinder sig på en bjerg, er den omgivet af frodig natur, ligesom man nogle steder kan beundre udsigten ud over det omkringliggende landskab.

Det tager omkring 3 timer at bestige Mitsumine-bjerget og dermed komme frem til Mitsumine-helligdommen. Der går dog busser direkte dertil fra Seibu Chichibu station, og køreturen tager 1 time og et kvarter. Den nærmeste togstation er dog Mitsumineguchi station, hvorfra man også kan tage en bus, og turen vil i så fald tage lige under en time.

Total Page Visits: 352 - Today Page Visits: 1