Tottori Toshogu

Tottori Toshogu

Tottori Toshogu, hvis originale navn var Inaba Toshogu, er en helligdom beliggende i Tottori, hvor den blev grundlagt i 1650. Selvom Tottori siden da har været lagt i ruiner af blandt andet et jordskælv og en bybrand, så har Tottori Toshogu formået at stå intakt, fordi den befinder sig afsides byen i det, der i dag er en park, og alle dens bygninger er derfor originale, hvilket blandt andet har givet helligdommen status som kulturskat.

Der er tale om en helligdom tilknyttet Toshogu-helligdommen i Nikko, for ligesom alle andre Toshogu-helligdomme, så er Tottori Toshogu også dedikeret til den første Tokugawa-shogun, Ieyasu, hvis oldebarn var daimyo i Tottori, hvor han valgte at opføre Tottori Toshogu til ære for sin oldefar. I modsætning til Toshogu-helligdommen i Nikko, så er Tottori Toshogu mere simpel i sit design med nøgent træværk og et begrænset antal af udskæringer. I slutningen af 1800-tallet blev helligdommen omdøbt Ochidani-helligdommen, før den i 2011 fik navnet Tottori Toshogu.

Tottori Toshogu ligger over 2 kilometer fra Tottori station, men herfra går der busser til parken, hvor helligdommen ligger, og turen dertil tager under et kvarter.

 

Total Page Visits: 256 - Today Page Visits: 1