Vindgrotten

Vindgrotten

Vindgrotten, der på japansk kaldes for Fugaku Fuketsu er den ene af tre store grotter beliggende i Aokigahara-skoven ved foden af Fuji-bjerget. De to andre er Flagermusgrotten og isgrotten. Alle tre blev dannet, efter Fuji-bjerget gik i udbrud i 864, og med en længde på 201 meter er Vindgrotten den anden længste af de tre. Navnet skyldes, at grotten er så stor, at der forefindes naturlig ventilation i denne, hvor der er en gennemsnitstemperatur på omkring 3 grader året rundt. Før i tiden har grotten derfor været anvendt som en forstørret fryser, hvor man blandt andet har opbevaret æg fra silkelarver.

Som besøgende har man mulighed for at udforske størstedelen af den oplyste grotte på et stisystem, hvor det er muligt at se enorme istapper, hærdede lavaformationer og glinsende mos. Man vil desuden bemærke, at der ikke er noget ekko i Vindgrotten, fordi klipperne af af basalt, hvilket optager lyden i stedet for at afstøde den. Sammen med Flagermusgrotten og Isgrotten fik Vindgrotten i 1929 status som et naturmonument. 

Der er ingen station i nærheden af Vindgrotten. Fra Kawaguchiko station går der dog busser til grotten, og turen dertil tager en halv time.

Total Page Visits: 623 - Today Page Visits: 1