Aokigahara (selvmordsskoven)

Aokigahara (selvmordsskoven)

Aokigahara er navnet på en skov ved foden af Fuji-bjergets nordvestlige side. Stedet er kendt som selvmordsskoven, da det er et af de steder i verden, hvor flest mennesker årligt vælger at tage livet af sig selv. I perioder, hvor den nationale selvmordsrate har været høj, har man fundet over 100 lig i skoven. Normalt svinger tallet fra 30-80 årlige selvmord. Området har traditionelt været forbundet med død, så man mener, at det er skovens historie, der trækker folk til med det formål at begå selvmord. Eftersom Aokigahara ligger afsides og er et forholdsvist stort område på 35 kvadratkilometer er der også mindre chance for, at man vil blive opdaget eller forhindret i at tage sit eget liv på dette sted.

Det er primært skovens omdømme, der har været medvirkende til, at et stigende antal japanere søger til Aokigahara for at begå selvmord. Den japanske regering har derfor forsøgt at fjerne skovens ry ved på det seneste at afholde sig fra at offentliggøre antallet af selvmord begået i Aokigahara. Når man træder ind i skoven, bliver man desuden mødt af skilte, der opildner selvmordstruede til at tænke sig om og vende hjem, inden de gør noget overilet. Vælger man at besøge skoven, skal man dog ikke forvente at støde ind i snesevis af lig, og hvis man finder en død person, skal det omgående indberettes. Youtuberen Logan Paul skabte røre, da han i stedet valgte at filme en mand, der havde hængt sig selv i skoven, hvorefter han udgav videoen, hvilket er en moralsk forkert handling.

Så snart et lig er blevet spottet og indberettet bliver det fjernet af myndighederne sammen med de remedier, der er blevet anvendt, så det ikke er muligt at se, at et selvmord har fundet sted. Der foregår årligt en detaljeret gennemsøgning af hele skoven så eventuelt uopdagede lig ikke får lov at blive liggende, men netop fordi der er tale om et stort område, så er det ikke alle lig, som bliver lokaliseret. Alt i alt er der tale om en helt almindelig skov med en mørk historie, der har været med til at trække bestemte personer til sig, men størstedelen af dem, der besøger skoven er almindelige mennesker og ikke kun selvmordstruede individer på en mission, der handler om at tage livet af sig selv.

 

Total Page Visits: 4763 - Today Page Visits: 1