Isgrotten

Isgrotten

Isgrotten, der på japansk kaldes for Narusawa Hyoketsu er den ene af tre store grotter beliggende i Aokigahara-skoven ved foden af Fuji-bjerget. De to andre er Flagermusgrotten og Vindgrotten. Alle tre blev dannet, efter Fuji-bjerget gik i udbrud i 864, og med en længde på 156 meter er Isgrotten den korteste af de tre. Navnet skyldes, at grotten har en gennemsnitstemperatur på omkring 3 grader året rundt, hvilket er medvirkende til, at den er fuld af is, som findes i forskellige formationer. Af samme grund er grotten ligeledes blevet anvendt som en gigantisk fryser før i tiden, hvilket man har forsøgt at gengive ved at stable isblokke langs klippevæggene. Man hentede desuden is fra grotten og transporterede dette til flere japanske byer, hvor det for eksempel blev anvendt i tidlige udgaver af køleskabe.

Isgrotten har en 8-talsform, og som besøgende har man mulighed for at udforske begge ringe via et oplyst stisystem, og på turen skal man blandt andet passere gennem en snæver tunnel, hvor lofthøjden kun er 91 centimeter. Sammen med Flagermusgrotten og Vindgrotten fik Isgrotten i 1929 status som et naturmonument.

Der er ingen station i nærheden af Isgrotten. Fra Kawaguchiko station går der dog busser til grotten, og turen dertil tager en halv time.

Total Page Visits: 537 - Today Page Visits: 1