Flagermusgrotten

Flagermusgrotten

Flagermusgrotten, der på japansk kaldes for Saiko Komori Ana er den ene af tre store grotter beliggende i Aokigahara-skoven ved foden af Fuji-bjerget. De to andre er Isgrotten og Vindgrotten. Alle tre blev dannet, efter Fuji-bjerget gik i udbrud i 864, og med en længde på 386 meter er flagermusgrotten den længste af de tre. Navnet skyldes, at grotten er hjemsted for over 500 flagermus, der overnatter i grotten i dagtimerne, hvorimod de flyver rundt og jagter insekter i området om natten. Der er tale om flere forskellige arter af flagermus, og som besøgende har man nogle gange mulighed for at se disse hænge rundt omkring i grotten, hvor de sover med hovedet nedad. Før i tiden blev flagermusene dog næsten udryddet grundet den ukontrollerede aktivitet i grotten, og man valgte derfor at spærre den af og først i 1998 gøre den offentlig tilgængelig som en turistattraktion, efter flagermusbestanden havde stabiliseret sig. 

På grund af flagermusene er mængden af lys i grotten desuden meget beskeden, og inde i grotten er der ligeledes hegn for at holde dyrene beskyttet, idet man som besøgende ikke må interagere med dem. I modsætning til Vindgrotten og Isgrotten, så er flagermusgrotten ikke kølig, men derimod lun, og den er af samme grund lukket i vintermånederne, når flagermusene går i hi. Sammen med Isgrotten og Vindgrotten fik flagermusgrotten i 1929 status som et naturmonument.

Der er ingen station i nærheden af Isgrotten. Fra Kawaguchiko station går der dog busser, der standser cirka 20 minutters gang fra grotten.

Total Page Visits: 465 - Today Page Visits: 1