Haritsuke

HaritsukeHaritsuke var den japanske form for en korsfæstelse, der blev anvendt som straf til kriminelle og blandt andet også kristne. Modsat den vestlige korsfæstelse, så blev man i Japan bundet fast i stedet for at blive sømmet, og så var det desuden kun kvinder, der blev hængt på et kors med samlede ben og udstrakte arme – mændenes ben blev spredt fra hinanden på en ekstra vandret bjælke, mens der under deres kønsorganer sad et bræt, som tyngdekraften tvang dem mod. Kvinder fik derimod blottet deres bryster. Typisk ville den kriminelle først blive ført gennem byen på hesteryg og derefter blive bundet fast på korset under offentlighedens overværelse, og vedkommende ville herefter få et spyd stukket i hver sin side af kroppen – oftest flere gange – før disse omsider blev anvendt til at skære halsen over. Den døde krop ville efterfølgende stå til skue i nogle dage, før liget ville blive ført væk.

I Japan har man traditionelt været en repræsentant for sin slægt, så det var ikke ualmindeligt, at man for eksempel straffede en hel familie, hvis et medlem havde begået en forbrydelse. Koner til mænd, der havde brudt loven, ville for det meste være forpligtet til at lide skæbne med deres ægtefæller. Hvis man døde i fængslet før sin henrettelse, ville korsfæstelsen desuden endnu blive udført med den døde krop. Selvom korsfæstelse mest var en henrettelsesmetode, der blev anvendt fra 1500-tallet og frem, så er der også registreret hændelser fra den første halvdel af det 20. århundrede, hvor der mest har været tale om sager med krigsfanger.

En anden udgave af haritsuke er kendt som mizuharitsuke, hvilket vil sige en vandkorsfæstelse. Denne henrettelsesmetode blev primært anvendt mod kristne, så de havde mulighed for at frasige sig deres tro, inden de døde. Her blev man nemlig hængt med hovedet nedad på et kors, der var placeret ved kysten, hvor det stigende tidevand ville omslutte ens hoved, så man altså endte med at drukne.

Total Page Visits: 407 - Today Page Visits: 1