Dobbeltselvmordet på Sakata-bjerget

Dobbeltselvmordet på Sakata-bjerget
En avisartikel om dobbeltselvmordet

Dobbeltselvmordet på Sakata-bjerget

Den 9. maj 1932 fandt en mand to lig på det 111 meter høje Sakata-bjerg i Kanagawa-præfekturet, og selvom det umiddelbart ikke lignede en forbrydelse, så blev politiet tilkaldt, hvorved man kunne konkludere, at de to personer - en mand på 24 ved navn Goro Zusho og en kvinde på 22 ved navn Yaeko Yuyama - begge havde drukket gift, hvilket altså tydede på, at de sammen havde valgt at begå selvmord. Goro var iført sin universitetsuniform, mens Yaeko var iklædt en kimono, og eftersom der var tale om en ung mand og kvinde, stod det hurtigt klart, at der måtte være tale om et tilfælde af shinju: et dobbeltselvmord baseret på kærlighed. Det viste sig nemlig, at Goro og Yaeko dannede par, men at de ikke kunne få lov til at gifte sig med hinanden, fordi Yaekos forældre var imod deres forhold. Dette fik tilsyneladende de to elskende til at planlægge at gå i døden sammen, hvilket de fik realiseret, da de den 8. maj sammen tog hen til Sakata-bjerget for at tage livet af sig selv.

De to blev sammen stedt til hvile ved et tempel, samme dag som deres lig var blevet fundet, men næste morgen mødte munkene dog op og opdagede, at Yaekos grav var blevet skændet, idet hendes krop simpelthen var blevet gravet op og ikke længere befandt sig på tempelgrunden. En eftersøgning efter liget blev omgående sat i gang, men man fandt først frem til det næste morgen cirka 300 meter fra templet. En ansat ved det lokale krematorium blev anholdt for at have stjålet liget, og politiet fik hurtigt afdækket motivet, eftersom medierne havde skrevet om sagen og beskrevet Yaeko som en sand skønhed. Aviserne romantiserede desuden dobbeltselvmordet, der blev så omtalt, at det endte med at blive filmatiseret allerede samme år, men dette iværksatte imidlertid en også decideret selvmordsbølge, idet singler såvel som par efterfølgende strømmede til Sakata-bjerget for at tage livet af sig selv på samme sted som de to berømte turtelduer.

Alene i 1932 blev der registreret 20 selvmord og selvmordsforsøg på Sakata-bjerget, og i 1935 var man nået op på 200. Dette førte til, at filmen om dobbeltselvmordet blev bandlyst i visse præfekturer, idet man mente, at den ganske enkelt inspirerede unge elskende til at kopiere hovedpersonernes afsked med livet. I 1933 hoppede en pige desuden i Mihara-vulkanen på øen Oshima, hvilket resulterede i en ny selvmordbølge, og denne periode er derfor berygtet for sine kopi-selvmord.

Total Page Visits: 344 - Today Page Visits: 1