Noriko Shizukas forsvinding

Noriko Shizukas forsvinding
Området hvor Noriko forsvandt

Noriko Shizukas forsvinding

Den 3. maj 1998 tog 7 familiemedlemmer på en udflugt til Miyosawaakagi-helligdommen i Gunma-præfekturet, men kun 6 af dem ville vende hjem igen, idet den 48-årige Noriko Shizuka forsvandt sporløst, hvorefter ingen nogensinde så noget til hende igen. Kvinden ankom til Miyosawaakagi-helligdommen klokken 11.30 sammen med sin mand, datter, barnebarn, svigermor, onkel og tante. De 7 familiemedlemmer kom i to biler, men da det begyndte at regne besluttede de sig for at droppe besøget ved helligdommen. Norikos mand og onkel trodsede imidlertid uvejret og begav sig alligevel mod denne ved at forlade parkeringspladsen med de to biler, hvor kvinderne og barnet blev tilbage.

Efter nogle minutter valgte Noriko dog at stige ud fra den ene af bilerne og følge efter sin mand og onkel, men dette blev samtidig sidste gang, hun blev set. Da de to mænd vendte tilbage fra deres besøg ved helligdommen kunne de nemlig fortælle, at de ikke var stødt ind i Noriko - ikke engang på deres vej tilbage til bilerne, selvom det ellers var en kort strækning på under 100 meter, der om ikke andet var omgivet af skov, hvor Noriko godt nok havde taget en anden rute. Men da familien delte sig op og begyndte at lede efter kvinden i området, var hun ingen steder at få øje på, til trods for at hun var iklædt tøj med stærke farver, ligesom hun par rundt på en rød paraply. Hun havde efterladt sit høreapparat i bilen og kunne derfor heller ikke høre, at der blev kaldt på hende, så familien besluttede sig for at gå til politiet, som iværksatte en eftersøgning efter den forsvundne kvinde.

Heller ikke dette gav noget resultat, for selvom Noriko burde have befundet sig i nærheden af Miyosawaakagi-helligdommen, så var der ingen spor efter hende. 100 mennesker gennemsøgte området i 10 dage, men Noriko var pist forsvundet, og ingen har nogensinde fundet en forklaring på, hvor hun blev af. Hvis hun blev kidnappet, er det underligt, at hun ikke skreg, så familien kunne høre noget, og selv hvis hun blev bortført, ville det have været svært at tvinge hende med tilbage til vejen, uden at dette blev opdaget, da der var mange besøgende ved helligdommen på denne dag. Det er derfor mere sandsynligt, at Noriko ganske enkelt for vild og muligvis faldt om. Men så er det bare underligt, at hendes lig aldrig blev fundet, da der jo var tale om et forholdsvis lille område, hvor der ikke umiddelbart var nogen stejle skråninger eller søer, som udgjorde en trussel.

Noriko Shizukas forsvinding er omgærdet af mystik, og eftersom denne fandt sted ved en helligdom på ganske kort tid inden for et meget lille område er sagen blevet et moderne eksempel på det, som japanerne kalder for kamikakushi, hvilket er en ældgammel betegnelse for mennesker, der forsvinder fra den jordiske verden, fordi guderne bringer dem til åndeverdenen. Der er også nogen, som mener, at kvinden er forsvundet af egen fri vilje, og at hun derfor er et eksempel på et fænomen kaldet johatsu, hvor man lægger sin gamle tilværelse bag sig for at starte en ny. Før Noriko begav sig mod helligdommen, bemærkede hendes datter nemlig, at hun blev stående i regnen, som om hun ventede på noget, og da datteren igen rettede blikket mod sin mor, var hun forsvundet.

Men Noriko boede slet ikke i Gunma-præfekturet, så hvem skulle hun have mødtes med, eller hvor skulle hun være gået hen, uden nogen havde bemærket hende? Ydermere efterlod Noriko sin pung i bilen, idet hun kun medbragte 101 yen, som hun ville ofre til helligdommen. Så uden penge på lommen ville det være svært for hende at klare sig - især uden sit høreapparat, som hun jo også gik fra. Og netop fordi at Noriko steg ud fra bilen så spontant, så er det tvivlsomt, at hun er forsvundet af egen fri vilje. Det var også underligt, at hun ikke bare gik med sin mand og onkel eller i det mindste fulgte samme rute som dem, så det er oplagt at tro, at hun muligvis bare skulle tisse og i den forbindelse har bevæget sig så langt ind i skoven, at hun mistede orienteringen og blev ved med at gå forvildet rundt, indtil hun kom så langt væk, at hun forsvandt væk fra det sted, hvor eftersøgningen fandt sted. Det skal dog påpeges, at der faktisk står offentligt tilgængelige toiletter nær det sted, hvor Noriko sidst blev set.

Norio blev senere efterlyst, hvilket heller ikke har ført til vished om hendes skæbne. I tiden efter hendes forsvinding modtog familien desuden tavse opkald fra telefonnumre, der havde deres oprindelse fra det vestlige Japan, og det er aldrig blevet afsløret, hvem disse stammer fra. Af den grund har der været spekulationer om, at opkaldene stammede fra Norikos eventuelle kidnapper eller sågar kvinden selv. Efter at have været savnet i 10 år blev Noriko Shizuka i 2008 erklæret for død.

Total Page Visits: 197 - Today Page Visits: 1