Korokke

KorokkeKorokke er Japans svar på den franske krokette, der blev introduceret til landet i slutningen af 1800-tallet. I modsætning til den franske udgave, så er brugen af kød i den japanske korokke meget minimal eller slet ikke eksisterende, idet most kartoffel udgør hovedingrediensen, som blandes sammen med andre ingredienser, der blandt andet kan være kød, men også fisk eller grøntsager. Herefter bliver massen formet som en kiks og vendt i mel, æg og brødkrummer, før den bliver fristurestegt, så den antager en sprød skorpe med et varmt og blødt indhold. Korokke’er er populære snacks i Japan, hvor de kan købes i stort set alle butikker, ligesom de er almindelige som tilbehør til andre retter på restauranter. Der findes dog også gadekøkkener, der specialiserer sig i korokke der sælges enkeltvis med et stykke papir, så man kan spise dem på farten. På restauranter skal de derimod spises med spisepinde og nydes typisk med sauce.

Der findes mange udgaver af korokke – heriblandt mange regionale varianter – der alle har forskellige navne. Kurimu korokke er for eksempel en cylinderformet korokke med skaldyr i flødesauce, der til forveksling ligner franske kroketter, mens korokke pan er en sandwich med en korokke imellem to skiver brød. Kugleformede korokke’er er også blevet ret populære.

Hvis kød er den dominerende ingrediens i det friturestegte indhold er der ikke tale om en korokke, men derimod en menchikatsu.

 

Total Page Visits: 217 - Today Page Visits: 3