Hamamatsu-borgen

Hamamatsu-borgen

Hamamatsu-borgen er også kendt som Shusse-borgen og ligger i Hamamatsu i Shizuoka-præfekturet. Der er tale om en moderne rekonstruktion af beton fra 1958, efter den oprindelige borg blev revet ned i 1871, men denne bestod dog ikke af en hovedbygning, som i dag er det eneste, der udgør Hamamatsu-borgen. Den oprindelige borg blev opført i 1532 og hed dengang Hikuma-borgen. I 1570 fik Japans kommende shogun Tokugawa Ieyasu kontrol over borgen, og han valgte herefter at bosætte sig i den og sørgede for at forbedre og udstykke den henover de næste 17 år, før han flyttede til Sunpu-borgen. Det var også i denne periode, borgen fik sit nuværende navn.

På grund af Tokugawas tilknytning til Hamamatsu-borgen, så står der i dag en bronzestatue, som skal forestille ham, i den park, hvor borgen nu ligger, og denne fungerer desuden som et museum, der blandt andet fortæller om Tokugawa-slægtens tilknytning til området. Borgen er på tre etager og øverst oppe har besøgende blandt andet udsigt til havet på den tilhørende udkigspost.

Hamamatsu-borgen ligger 1,5 kilometer fra Hamamatsu station og 1 kilometer fra Enshubyoin station, der er den nærmeste station.

Total Page Visits: 321 - Today Page Visits: 1