Akashi-Kaikyo-broen

Akashi-Kaikyo-broen

Akashi-Kaikyo-broen ligger i Hyogo-præfekturet og forbinder Honshu med øen Avaji, hvorfra det er muligt at komme videre til Shikoku. Broen fungerer nemlig som en del af en motorvej, som forbinder de to hovedøer med hinanden. Der er tale om en hængebro med en samlet længde 3,9 kilometer, mens spændet mellem de to pyloner er lige godt 2 kilometer langt, hvilket gør Akashi-Kaikyo-broen til den længste hængebro i verden baseret på spændets længde. Broen strækker sig over Akashi-strædet, der for skibe altid har været farligt at befærde sig på, idet der ofte er storme i området. I 1955 sank to færger i Akashi-strædet, og dette fik den japanske regering til at starte projektet. Det var dog først i 1988, man påbegyndte konstruktionen af broen, der stod færdig 10 år senere i 1998. Den samlede pris blev på omkring 500 milliarder yen, og omkostningerne bliver blandt andet dækket gennem den afgift, som der kræves, når biler passerer broen. Der er nemlig kun åbent for biltrafik på broen, der består af seks spor (tre i hver side). Broen er udstyret med mere end 1700 pærer i forskellige farver, der gør det muligt at oplyse den i 28 forskellige mønstre, hvilket sker fra solnedgang og frem til klokken 23 på hverdage og frem til midnat på weekender og helligdage.

Akashi-Kaikyo-broen ligger 15 kilometer fra Kobe, og var endnu ved at blive opført, da byen blev ramt af et jordskælv i 1995. Broen tog ikke skader, men skælvet skubbede de to pyloner en meter fra hinanden, så broens samlede længde dermed måtte forlænges. Med pylonernes højde på lige under 300 meter er broen desuden den tredjehøjeste struktur i Japan efter Tokyo Skytree og Tokyo Tower.

Der er ingen stationer på Avaji, så hvis man vil se Akashi-Kaikyo-broen uden bil, kan det kun gøres fra Honshu, hvor Maiko station er den station, der er tættest på, idet den kun ligger få hundrede meter fra vandet.

 

Total Page Visits: 785 - Today Page Visits: 1