Horyuji-templet

Horyuji-templet

Horyuji er et buddhistisk tempel, der befinder sig i byen Ikaruga syd for Nara. Sammen med det nærliggende Hokkiji-tempel var Horyiji Japans første bidrag til UNESCOs liste over verdensarv i 1993, hvilket blandt andet skyldes, at templets hovedbygning og pagode anses for at være blandt verdens ældste bygningsværker af træ, selvom de med tiden har gennemgået renovationer, så de ikke fremstår fuldkommen originale. Under en restaurering af hovedbygningen i 1949 udbrød der eksempelvis brand i denne, hvor noget af det oprindelige tømmer gik tabt, så under en fjerdedel af bygningen i dag består af det originale materiale. Grundpillen i pagoden stammer imidlertid fra templets grundlæggelse helt tilbage i 607, hvor Horyuji var blandt de første templer, der blev opført i Japan, da buddhismen blev bragt til landet fra Kina. De fleste bygninger brændte imidlertid ned efter at være blevet ramt af et lyn i 670, og de nuværende konstruktioner stammer derfor fra genopbygningen umiddelbart efter.

Det var Prins Shotoku, der i sin tid sørgede for at grundlægge Horyuji, for på grunden, hvor templet befinder sig, stod engang hans palads, hvilket dog ikke længere eksisterer, men der findes dog en bygning kaldet Yumedono, der blev opført som et undertempel i 739 til minde om ham. Horyuji har formået at overleve borgerkrige, antibuddhistiske bevægelser og bombetogter under Anden Verdenskrig, så det ikke kun er bygningerne, der har historisk værdi, men også deres indre. Templet er i besiddelse af flere nationalskatte og er særligt kendt for sine mange vægmalerier, hvoraf flere af disse er gemt væk fra offentligheden i en brandsikker bygning, mens mange af dem, som besøgende kan nyde synet af derimod er kopier. Den 32 meter høje pagode siges tilmed at indeholde en af Buddhas knogler. 

Den nærmeste station er Horyuji station, der befinder sig cirka 1,5 kilometer væk. På gåben vil det tage omkring 25 minutter at komme frem til templet derfra.

Total Page Visits: 526 - Today Page Visits: 1