Korakuen

Korakuen

Korakuen er en 133.000 kvadratmeter stor landskabshave beliggende i Okayama lige ved siden af byens borg, hvorfra man kan beundre haven, ligesom man fra denne kan nyde synet af borgen i baggrunden. Sammen med haverne i Kanazawa og Mito er Korakuen en af Japans tre bedste landskabshaver. Korakuen er beliggende på sin helt egen ø i Asahi-floden, der strømmer gennem Okayama. Der er tre broer, som gæster kan benytte sig af, når de skal besøge haven, der desuden har to ind- og udgange.

Haven blev grundlagt i år 1687 af en lokal fyrste, som et roligt og prægtigt sted, hvor byens styrende familie kunne slappe af og tage imod vigtige gæster. Det tog 13 år at færdiggøre haven, der stod færdig i 1700. Dengang var offentligheden forment adgang fra haven, men nu og da var det muligt for almindelige mennesker at besøge haven, indtil år 1884, hvor Korakuen blev overdraget til Okayama bystyret, som besluttede sig for at gøre haven offentlig tilgængelig. Haven har beholdt sit oprindelige design, selvom den både er blevet ødelagt af oversvømmelser i 1934, ligesom store dele af den blev destrueret under bombetogter, da Okayama blev bombet af amerikanske tropper under Anden Verdenskrig.

Korakuen er en parklignende have, hvor et kompleks stisystem gør det muligt for besøgende at udforske samtlige områder af haven, der blandt andet består af græsplæner, søer, bambuslunde og skovbryn. Der er desuden et stort bur, hvor der går traner rundt, ligesom man her kan finde en bygning lig den, der oprindeligt har befundet sig i haven. Korakuen befinder sig cirka 2 kilometers gang fra Okayama station og vil tage cirka en halv time at nå. Alternativt kan man komme dertil med bus på 20 minutter eller tage sporvognen fra Okayama station til Shiroshita, hvorfra det tager cirka et kvarter at gå til haven. Det er muligt at købe kombinationsbilletter, så haven kan besøges som en del af for eksempel Okayama-borgen eller nogle af byens museer.

Total Page Visits: 482 - Today Page Visits: 1