Likvideringen af Hideo Murai

Likvideringen af Hideo Murai
Hideo Murai i blåt er netop blevet stukket ned af Hiroyuki Jo i den ternede skjorte

Likvideringen af Hideo Murai

Hideo Murai var medlem af den nyreligiøse sekt Aum Shinrikyo, der i slutningen af 1980'erne begyndte at møde modstand fra visse fronter - heriblandt fra advokaten Tsutsumi Sakamoto, der offentligt gik til modstand mod sekten. Han blev således betragtet som en trussel af denne, og lederen af Aum Shinrikyo, Shoko Asahara, beordrede ham derfor skilt af vejen. Dette resulterede i mordet på både Tsutsumi, hans kone og deres et år gamle søn i 1989, hvor deres lig blev skilt af vejen tre forskellige steder i landet. Politiet kunne derfor ikke bevise, at et trippeldrab havde fundet sted, idet familien officielt bare var forsvundet, men i 1995 blev det dog afsløret, at Aum Shinrikyo stod bag giftangrebet i Tokyos metro, hvorpå mange andre af sektens forbrydelser blev bragt frem i lyset - heriblandt mordet på Sakamoto-familien, hvis rester blev fundet efter seks år, da nogle medlemmer valgte at stå frem.

Fire mænd blev sigtet for mordet på Sakamoto-familien, heriblandt den 36-årige Hideo Murai, der dog aldrig modtog en dom. Den 23. april 1995 var han nemlig ved at blive eskorteret af politiet, da han blev angrebet af en mand, der stak ham flere gange. Dette skete foran mere end hundrede pressefolk, så hændelsen blev fanget på kamera fra forskellige vinkler, og eftersom der også var omkring et dusin politifolk til stede, så blev gerningsmanden hurtigt fanget og anholdt, hvilket var temmelig nemt, eftersom han hverken forsøgte at flygte eller gøre modstand. Det viste sig, at der var tale om koreaneren Hiroyuki Jo, som var blevet hyret af den japanske mafia til at dræbe Hideo Murai, hvilket var en mission, der lykkedes, for Murai døde nemlig af sine kvæstelser i ambulancen på vej til hospitalet, selvom han ellers holdt sig ved bevidsthed umiddelbart efter at være blevet stukket ned.

Hiroyuki Jos forbrydelse var nem at bevise grundet antallet af vidner og mængden af videomateriale, og han blev efterfølgende idømt 12 års fængsel for drabet, mens hans overordnede, der tilsyneladende havde bestilt dette, gik fri grundet manglende beviser. De tre andre medlemmer af Aum Shinrikyo, der havde stået bag mordet på Sakamoto-familien blev dømt til døden og blev henrettet i 2018.

Total Page Visits: 1260 - Today Page Visits: 2