Mordet på Sakamoto-familien

Mordet på Sakamoto-familienTsutsumi Sakamoto var en 33årig advokat, der i 1989 førte en modstandskampagne mod den nyreligiøse sekt Aum Shinrikyo, hvilket endte med at koste ham og hans familie livet. Sakamoto havde nemlig til hensigt at afsløre, hvordan medlemmer af Aum Shinrikyo blev manipuleret og truet til at blive en del af sekten, der mest er kendt for at stå bag giftangrebet i Tokyo seks år senere. Men ved at stå offentligt frem og som advokat repræsentere dem, som var blevet misbrugt af Aum Shinrikyo, gjorde Sakamoto samtidig sig selv til mål for sektens ledelse, der betragtede ham som en trussel. Dette kulminerede den 3. november, da seks af sektens loyale medlemmer blev sendt til Yokohama for at kidnappe Sakamoto, efter han vanen tro skulle ankomme til stationen med toget og herfra gå det sidste stykke hjem. Desværre for dem, så var det en helligdag, så Sakamoto havde slet ikke været på arbejde den dag – han var derimod derhjemme, så dette fik kidnapperne til at ændre planer, idet de i stedet valgte at invadere hans lejlighed senere den nat, hvor de ikke blot overfaldt Sakamoto, men også hans 29årige kone og deres kun 1 år gamle søn. 

Sakamoto og hans kone blev begge tæsket, før de til sidst fik indsprøjtninger med kaliumklorid i sig, hvilket sektens medlemmer havde planlagt på forhånd, da det var det våben, de havde tænkt sig at gøre brug af, da de ville kidnappe ham i offentligheden. Mens Sakamoto døde af forgiftning, så holdt hans kone sig dog i live, så det blev på et tidspunkt nødvendigt for mændene at kvæle hende. Deres lille søn fik ligeledes sprøjtet kaliumklorid i sig, før han også blev kvalt med et sengetæppe. Herefter valgte de seks mænd at skille sig af med ligene ved at placere dem i hver sin metaltønde, som de fragtede bort og gravede ned i tre forskellige præfekturer, hvor de forblev gemt de næste år, da sagen om den forsvundne familie efterfølgende blev et uløst mysterium.

Allerede i 1991 havde politiet i Tokyo modtaget et tip om, at Aum Shinrikyo stod bag mordet på Sakamoto-familien, men fordi den mulige forbrydelse var sket i Yokohama, der hører til Kanagawa-præfekturet, så valgte man at lukke efterforskningen efter to måneder. Efter giftangrebet i Tokyo i 1995 fik myndighederne dog igen øjnene op for Aum Shinrikyo, og man undersøgte i den forbindelse sammenhængen mellem sekten og den savnede advokat. Efter omfattende efterforskning valgte den ene af gerningsmændene endelig at stå frem, og med hans assistance blev ligene af Tsutsumi Sakamoto og hans familie fundet, ligesom de andre medskyldige blev anholdt, og sagen var dermed opklaret. Alle de involverede blev dømt til døden – også sektens leder, som man mente havde beordret mordet på Sakamoto. En enkelt af gerningsmændene, Hideo Murai, blev dog selv dræbt, da han efter sin anholdelse var ved at blive eskorteret forbi mere end hundrede journalister, hvor en koreaner med tilknytning til den japanske mafia, kom stormende med en kniv og stak Hideo, hvilket blev optaget og vist på direkte TV, men på grund af tumulten var der kun meget få, der bemærkede angrebet, indtil de så blodet og kniven på jorden. Hideo faldt sammen og døde i ambulancen på vej til hospitalet, mens koreaneren blev anholdt på stedet.

Aum Shinrikyos leder, Shoko Asahara, og hans disciple, der havde stået for giftangrebet i Tokyo og mordet på Sakamoto-familien, blev henrettet i 2018.

 

Total Page Visits: 365 - Today Page Visits: 1