Mordet på Junko Furuta

Mordet på Junko FurutaJunko Furuta var en 17årig pige fra Misato i Saitama-præfekturet, hvor hun ved 21-tiden den 25. november 1988 blev kidnappet af en teenagedreng ved navn Hiroshi Miyano, der sammen med sin ven Shinji Minato gik rundt i byen med det formål at berøve og voldtage kvinder. De to var i forvejen kendt af politiet for lige netop denne type forbrydelser og udså sig Junko som deres offer, da de om aftenen så hende komme cyklende på vej hjem var arbejde. Kidnapningen skete ved at Shinji væltede Junko af cyklen, hvorefter han flygtede fra stedet. Hiroshi spillede rollen som vidne og foreslog at følge den forskræmte pige hjem, men i stedet tog han hende med til et nærliggende pakhus, hvor han voldtog hende. Efterfølgende tog han hende med til et hotel, hvor han igen voldtog hende og desuden ringede til Shinji og to andre venner, Jo Ogura og Yasushi Watanabe, og fortalte dem, hvad der foregik. De fire mødtes efterfølgende i en park, før de tog hjem til Shinjis forældres hus i Adachi i Tokyo og hér voldtog Junko på skift.

De fire drenge fortalte Junko, at de var medlemmer af den japanske mafia Yakuza, og at de ville sørge for, at hendes familie blev slået ihjel, hvis hun forsøgte at flygte. De overtalte hende på den måde til at ringe til sine forældre for at fortælle, at hun var stukket af hjemmefra, og at hverken de eller politiet skulle lede efter hende. Det var et faktum, at Hiroshi Miyano rent faktisk havde forbindelser til Yakuzaen, og derfor turde Shinjis forældre intet gøre, da de blev opmærksomme på, hvad der foregik i deres hus. Faktisk var der omkring 100 individer, der til sidst vidste, at Junko blev holdt fanget, fordi de fire drenge pralede om dette til deres venner, hvoraf mange af disse var medlemmer af mafiaen, og tilmed inviterede flere af dem til at komme forbi og voldtage hende, mens hun blev holdt fanget som en slave. Ingen af drengene gik i skole, og de opholdt sig derfor for det meste hos Shinji, hvor de hang ud og fik tiden til at gå ved at ryge og drikke, mens de underholdt sig med Junko ved at voldtage hende eller tæske hende, når de fik lyst.

Junko blev holdt indespærret i 40 dage, hvor hun blev voldtaget over 400 gange og udsat for både vold og forskellige grader af tortur, der for eksempel indebar, at hun blev hængt op og brugt som boksebold, ligesom hun blev tvunget til at drikke sit eget tis og fik stukket fyrværkeri i mund, ører, vagina og anus. Hun fik desuden flået sin ene brystvorte af med en knibetang og blev sat ild til flere gange, hvilket blot var nogle af de afskyelige ting, som pigen blev udsat for. Alt dette foregik frem til den 4. januar 1989, hvor Junko blev udsat for massiv vold, så hun endte med at dø af indre blødninger. Pigen havde i forvejen gennemgået så meget tortur, at hendes ansigt var så hævet, at man ikke kunne kende hende. Hun havde mistet evnen til at holde på vandet, hun kunne ikke længere gå, og de mange brandsår på hendes krop var inficerede, så hendes kød var gået i forrådnelse. 

Drengene pakkede Junkos lig ind i tæpper og lagde det i en taske, før de skilte det af vejen ved at lægge det i en tønde, som de fyldte med cement.  Af samme grund er sagen i Japan kendt som sagen om gymnasiepigen støbt i cement. Denne kørte de så til Koto i Tokyo, hvor de efterlod den, før de tog hjem og fortsatte tilværelsen som om intet var sket. I forbindelse med afhøringen i en anden voldtægtssag tilstod Hiroshi Miyano dog den 23. januar, at han sammen med sine tre venner havde dræbt Junko, og han fortalte samtidig politiet, hvor de kunne finde hendes lig. Hiroshi og de tre andre gerningsmænd blev efterfølgende anholdt for drabet på Junko, men de var imidlertid mellem 16 og 18 år, så ifølge japansk lov var de umyndige, hvilket betød, at deres navne blev holdt hemmelige, men på grund af sagens brutalitet valgte flere medier alligevel at offentliggøre deres identiteter, idet de mente, at det var i offentlighedens interesse at vide, at så ondskabsfulde unge mennesker kunne eksistere. Da sagen kom frem i lyset, og detaljerne omkring denne blev afsløret, vakte det nemlig et ramaskrig i Japan, da man fandt ud af, hvad Junko havde været udsat for, før hun døde, og at så mange tilmed havde haft kendskab til hendes lidelser uden at gribe ind eller blot anmelde det. At det var teenagedrenge, der stod bag en så brutal forbrydelse var ligeledes med til at vække forargelse og den blev således et symbol på den stigende ungdomskriminalitet, der prægede Japan i denne tid. Sagen blev en af de mest omtalte drabssager i Japans historie og er fortsat en af landets mest famøse kriminalsager, idet den har kastet moralsk skam over samfundet ved at vise dets allermørkeste sider.

Hiroshi Miyano var den ældste og blev anset for at være gruppens leder, og han modtog derfor også den strengeste straf på 20 års fængsel, mens hans yngre venner fik noget mildere domme. Shinji Minato modtog en dom på 5 til 10 års fængsel, og Yasushi Watanabe blev idømt 5 års fængsel, mens Jo Oguras dom lød på mellem 5 og 7 års fængsel. De milde domme skyldtes deres alder. Havde de været fyldt 19, kunne de nemlig være blevet idømt dødsstraf og livsvarigt fængsel. Alle fire er siden blevet løsladt og har skiftet navn, men de alle foruden Yasushi været i klammeri med loven på ny, hvilket har ført til nye fængselsstraffe.

Total Page Visits: 696 - Today Page Visits: 1