Mordet på Junko Furuta

Mordet på Junko FurutaJunko Furuta var en 17årig pige fra Misato i Saitama-præfekturet, hvor hun ved 21-tiden den 25. november 1988 blev kidnappet af en teenagedreng ved navn Hiroshi Miyano, der sammen med sin ven Nobuhara Minato gik rundt i byen med det formål at berøve og voldtage kvinder. De to var i forvejen kendt af politiet for lige netop denne type forbrydelser og udså sig Junko som deres offer, da de så hende komme cyklende på vej hjem var arbejde. Kidnapningen skete ved at Nobuhara væltede Junko af cyklen, hvorefter han flygtede fra stedet. Hiroshi spillede rollen som vidne og foreslog at følge den forskræmte pige hjem. I stedet tog han hende med til et nærliggende pakhus, hvor han voldtog hende. Efterfølgende tog han hende med til et hotel, hvor han igen voldtog hende og desuden ringede til Nobuhara og to andre venner, Jo Ogura og Yasushi Watanabe, og fortalte dem, hvad der foregik. De fire mødtes efterfølgende i en park, før de tog hjem til Nobuharas forældres hus i Adachi i Tokyo og hér voldtog Junko på skift.

De fire drenge fortalte Junko, at de var medlemmer af den japanske mafia Yakuza, og at de ville sørge for, at hendes familie blev slået ihjel, hvis hun forsøgte at flygte. De overtalte hende på den måde til at ringe til hendes forældre for at fortælle, at hun var stukket af hjemmefra, og at hverken de eller politiet skulle lede efter hende. Det var et faktum, at Hiroshi Miyano rent faktisk havde forbindelser til Yakuza, og derfor turde Nobuharas forældre intet gøre, da de blev opmærksomme på, hvad der foregik i deres hus. Faktisk var der omkring 100 individer, der vidste, at Junko blev holdt fanget, fordi de fire drenge pralede om dette til deres venner, hvoraf mange af disse var medlemmer af mafiaen, og tilmed inviterede flere af disse til at voldtage hende.

Junko blev holdt fanget i 40 dage, hvor hun blev voldtaget over 400 gange og udsat for både vold og tortur, der for eksempel indebar, at hun blev hængt op og brugt som boksebold, ligesom hun blev tvunget til at drikke sit eget tis og fik stukket fyrværkeri i mund, ører, vagina og anus. Hun fik desuden flået sin ene brystvorte af med en knibetang og blev sat ild til flere gange. Alt dette foregik frem til den 4. januar 1989, hvor Junko blev udsat for massiv vold, så hun endte med at blive dræbt. Pigen havde i forvejen gennemgået så meget tortur, at hendes ansigt var så hævet, at man ikke kunne kende hende. Hun havde mistet evnen til at holde på vandet, hun kunne ikke længere gå, og de mange brandsår på hendes krop var inficerede, så hendes kød var gået i forrådnelse. 

Drengene pakkede Junkos lig ind i tæpper og lagde det i en taske, før de skilte det af vejen ved at lægge det i en tønde, som de fyldte med cement. Denne kørte de så til Koto i Tokyo, hvor de efterlod den. Af samme grund er sagen i Japan kendte som sagen om gymnasiepigen støbt i cement. I forbindelse med afhøringen i en anden voldtægtssag tilstod Hiroshi Miyano den 23. januar, at de havde dræbt Junko og fortalte samtidig politiet, hvor de kunne finde hendes lig. Hiroshi og de tre andre gerningsmænd blev efterfølgende anholdt for drabet på Junko. Eftersom de ifølge japansk lov var mindreårige, så blev deres navne holdt hemmelige, men på grund af sagens brutalitet valgte flere medier alligevel at offentliggøre deres identiteter. 

Hiroshi Minayo blev idømt 20 års fængsel, mens Nobuhara Minato modtog en dom på 5 til 9 års fængsel. Yasushi Watanabe blev idømt 5 til 7 års fængsel. Alle tre er siden blevet løsladt. Det samme er Jo Ogura, der nåede at sidde inde i 8 år, før han igen blev anholdt og dømt for en anden forbrydelse, hvor dømmen lød på 7 år. De milde domme skyldtes deres alder. Havde de været fyldt 19 kunne de være blevet idømt dødsstraf og livsvarigt fængsel. Flere af drengene har siden skiftet navn og stedet, hvor Junkos lig blev fundet er nu en park.

Total Page Visits: 535 - Today Page Visits: 1