Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

Da jeg stod op, så det ud til at blive gråvejr, så jeg tog min paraply med mig, da jeg forlod mit hotel. Denne dag tog jeg igen til Kyoto, hvor jeg havde været dagen før, da der endnu var en del steder, jeg gerne ville besøge. Et af dem var Fushimi Inari, så det var det første sted, jeg tog hen. Fra Kyoto tog jeg et lokaltog, der standsede lige i nærheden. De mange orange helligdomme var ikke svære at undgå, så jeg vidste lige, hvor jeg skulle gå hen. Fushimi Inari er nemlig kendt for den orange farve, der er at finde både på bygninger og shinto-portene torii. Jeg havde set billeder på forhånd og havde egentlig ikke troet, at det var noget særligt, men når man ankommer i virkeligheden, træder farverne virkelig frem, og det er et helt usædvanligt syn, når man begynder at bestige bjerget med de hundredvis af toriier, der visse steder står så tæt at de fungerer som en slags grotte. 

Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

Vejret var endnu godt, så min paraply var mest af alt en vandrestav, der fungerede som støtte op af de mange trin, der bare blev ved og ved. Visse steder på ruten var der områder fyldt med monumenter i form af gravsten, rævestatuer og helligdomme. Der var så mange, at man slet ikke kan begribe det arbejde, man i sin tid har lagt i udformningen. Alting har fået lov at stå uden at blive udsat for hærværk til trods for at området er frit tilgængeligt døgnet rundt og gratis at betræde. Der er små tehuse og souvenir-butikker på vejen, og trapperne holdes blandt andet rene af ældre mennesker med kost og håndstøvsuger.

Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

Til at starte med var der mange mennesker på ruten, men med tiden var der flere og flere der valgte at gå ned igen, og til sidst var jeg helt alene, da jeg nåede det snoede endepunkt, der befandt sig i regnskovslignende omgivelser. Jeg valgte ikke at følge samme rute tilbage, men tog i stedet en omvej, så jeg kunne nyde omgivelserne lidt mere. Med tiden endte jeg dog tilbage i byen og fandt hurtigt frem til stationen, hvorfra jeg tog tilbage til Kyoto station. Herfra besluttede jeg mig for igen at gå mod nord, hvor jeg denne gang satte kursen mod den gyldne pavillon.

På vejen passerede jeg forbi Hirano-helligdommen, som jeg lige tog et smut forbi. Efter turen til Fushimi Inari skulle der dog meget til at imponere mig, så jeg blev ikke så betaget af den lille park, der er et af Kyotos mest populære steder at opleve kirsebærtræerne i blomst – selvom det var gråvejr.

Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

På turen mod den gyldne pavillon begyndte det som ventet at regne, så jeg slog paraplyen ud, mens jeg nærmede mig de omkringliggende bjerge. Ikke så langt derfra befandt den gyldne pavillon sig, men på grund af uvejret, virkede den ikke så skinnende, som den ellers gør på billeder. Jeg blev der derfor ikke særlig længe, men tog lige en tur rundt i de tilhørende haver, inden jeg gik tilbage til Kyotos gader og videre mod stationen, hvorfra jeg vendte tilbage til Osaka.

Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

Det var endnu lyst, så jeg tænkte at jeg lige kunne nå en tur forbi Osaka-borgen på turen tilbage til hotellet. Uvejret havde på det tidspunkt taget til, så det var ubehageligt at gå ude. Osaka-borgen lå heldigvis ikke langt fra en station på linjen mod mit hotel, så det var et hurtigt visit, hvor jeg gik en tur i området og kom helt tæt på borgen, inden jeg besluttede mig for at sætte kurs hjem til hotellet. På turen gik jeg som altid et smut forbi en købmand og købte noget mad, drikke og slik, som jeg hyggede mig med resten af aftenen, mens jeg så japansk TV, der primært var TV-shop eller underholdningsprogrammer.

 
Dagens højdepunkt: Fushimi Inari er et utroligt sted, der er meget mere spirituelt i virkeligheden end på billeder. Man kan slet ikke begribe stedets omfang, før man selv går rundt og oplever det
 
Dagens gode minde: At gå rundt alene på bjerget, som Fushimi Inari er en del af.
 
Dagens forbrug på seværdigheder: 400 yen.
 
Dagens gode råd: Undgå at besøge den gyldne pavillon i regnvejr. Synet er ikke så betagende, som det man ser på billeder i solskin og snevejr.

Fushimi Inari, Kyoto og Osaka141total visits,1visits today