3. april 2015: Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

3. april 2015: Fushimi Inari, Kyoto og Osaka

På denne dag besøgte jeg:

-Fushimi Inari Taisha

-Hirano-helligdommen og Kinkakuji i Kyoto

-Osaka-borgen i Osaka

Fushimi Inari Taisha

Da jeg stod op, så det ud til at blive gråvejr, så jeg tog min paraply med mig, da jeg forlod mit hotel i Osaka. Denne dag tog jeg igen til Kyoto, hvor jeg havde været dagen før, da der endnu var en del steder, jeg gerne ville besøge. Et af dem var helligdommen Fushimi Inari Taisha, så det var det første sted, jeg tog hen. Fra Kyoto tog jeg et lokaltog, der standsede lige i nærheden af helligdommen, der med sine orange bygninger ikke var svær at få øje på. Fushimi Inari taisha er nemlig kendt for den orange farve, der er at finde både på bygninger og shinto-portene kaldet torii. Jeg havde set billeder på forhånd og havde egentlig ikke troet, at det var noget særligt, men når man ankommer i virkeligheden, træder farverne virkelig frem, og det er et helt usædvanligt syn, når man begynder at bestige det bjerg, som helligdommen er bygget på, hvor man passerer gennem de hundredvis af torii-porte, der visse steder står så tæt at de fungerer som en slags grotte. 

Fushimi Inari, Kyoto og Osaka
Fushimi Inari Taisha
3. april 2015: Fushimi Inari, Kyoto og Osaka
Torii-porte

Vejret var endnu godt, så min paraply var mest af alt en vandrestav, der fungerede som støtte op af de mange trin, der bare blev ved og ved. Visse steder på ruten var der områder fyldt med monumenter i form af gravsten, rævestatuer og helligdomme med mini-torii-porte i massevis. Der var så meget at se, at man slet ikke kan begribe det arbejde, der i sin tid er blevet lagt i udformningen. Alting har fået lov at stå uden at blive udsat for hærværk til trods for at området er frit tilgængeligt døgnet rundt og gratis at betræde. Der er små tehuse og souvenir-butikker på vejen, og trapperne holdes blandt andet rene af ældre mennesker med kost og håndstøvsuger.

Til at starte med var der mange mennesker på ruten, men med tiden var der flere og flere, der valgte at gå ned igen, og til sidst var jeg helt alene, da jeg nåede det snoede endepunkt, der befandt sig i regnskovslignende omgivelser, hvor der var helt stille, så man kun kunne høre fuglene kvidre i trætoppene. Det var en virkelig behagelig oplevelse at kunne gå rundt i så fredelige omgivelser på egen hånd og bare suge atmosfæren til sig. Jeg valgte ikke at følge samme rute tilbage, men tog i stedet en omvej, så jeg kunne nyde omgivelserne lidt mere. Med tiden endte jeg dog tilbage i byen og fandt hurtigt frem til stationen, hvor jeg hoppede på et tog tilbage til Kyoto station.

Kyoto

Fra Kyoto station besluttede jeg mig for igen at gå mod nord, for denne dag ville jeg nemlig besøge Kinkakuji - eller den gyldne pavillon. Denne ligger dog 7 kilometer fra stationen, så der var rig mulighed for at få set Kyoto på denne gråvejrsdag, hvor der ikke var helt så mange mennesker på gaden som dagen forinden. På den lange gåtur passerede jeg forbi Hirano-helligdommen, som er et af Kyotos mest populære steder at opleve kirsebærtræerne i blomst, så her var der til gengæld proppet med folk, fordi helligdommens flere hundrede kirsebærtræer for tiden stod i fuld flor, hvilket da også var et smukt syn. Jeg blev dog ikke så længe, men fortsatte i stedet videre mod Kinkakuji.

3. april 2015: Fushimi Inari, Kyoto og Osaka
Hirano-helligdommen
3. april 2015: Fushimi Inari, Kyoto og Osaka
Kinkakuji i regnvejr

På turen begyndte det som ventet at regne, så jeg slog paraplyen ud, mens jeg nærmede mig de omkringliggende bjerge i udkanten af Kyoto. Ikke så langt derfra lå Kinkakuji, men på grund af uvejret virkede den gyldne pavillon ikke så skinnende, som den ellers gør på billeder, og refleksionen i vandet blev fuldkommen ødelagt af de mange regndråber. Også her var der en masse mennesker, så det var generelt svært at komme til, fordi vi alle gik rundt med paraply. Efter en tur i de tilhørende haver begav jeg mig så tilbage til Kyoto station i øsende regnvejr, men selvom dagen var ved at gå på hæld, så var det stadig lyst, så jeg tænkte, at jeg lige kunne nå et smut forbi borgen i Osaka, før jeg vendte tilbage til mit hotel.

Osaka-borgen

Da jeg ankom til Osaka, var borgen allerede lukket for besøgende, så det var ikke muligt for mig at komme ind i den, men jeg kunne derimod beundre den udefra. Osaka-borgen var dog ikke lige så imponerende som Himeji-borgen, blandt andet fordi det kun er hovedbygningen, der stod tilbage, og så var denne desuden også en rekonstruktion og altså ikke original, men ikke desto mindre var det en imponerende og flot bygning. Uvejret havde dog fået fat, så selvom jeg havde paraply med, så var det ikke rart at gå rundt udenfor. Stationen tilknyttet Osaka-borgen lå heldigvis på samme linje som stationen i nærheden af mit hotel, så det varede kun 15 minutter, før jeg var tilbage på mit værelse. På turen gik jeg som altid et smut forbi en købmand og købte noget mad, drikke og slik, som jeg hyggede mig med resten af aftenen, mens jeg så japansk TV, der primært var TV-shop eller underholdningsprogrammer.
3. april 2015: Fushimi Inari, Kyoto og Osaka
Osaka-borgen

 

Dagens højdepunkt: Fushimi Inari er et utroligt sted, der er meget mere spirituelt i virkeligheden end på billeder. Man kan slet ikke begribe stedets omfang, før man selv går rundt og oplever det

 

Dagens gode minde: At gå rundt alene på bjerget, som Fushimi Inari er en del af.

 

Dagens forbrug på seværdigheder: 400 yen.

 

Dagens gode råd: Undgå at besøge den gyldne pavillon i regnvejr. Synet er ikke så betagende, som det man ser på billeder i solskin og snevejr.

Total Page Visits: 462 - Today Page Visits: 1