Kitano Tenmangu

Kitano Tenmangu

Kitano Tenmangu er en shinto-helligdom beliggende i Kyoto, der sammen med Dazaifu Tenmangu i DazaifuKyushu er den vigtigste af Japans Tenmangu-helligdomme, der har det til fælles, at de er dedikeret til Sugawara no Michizane, der var en kendt vismand, som i dag er guden for lærdom inden for shintoismen, hvor han er kendt som Tenjin. Tenmangu-helligdomme er derfor populære blandt studerende, der kommer for at bede for deres præstationer i skolen og til eksamener.

Kitano Tenmangu blev grundlagt i 947, men ingen af bygningerne er dog originale, idet helligdommen har været ødelagt flere gange gennem tiden. På grunden finder man desuden 2000 blommetræer, hvilket gør helligdommen særligt eftertragtet i perioden, hvor disse blomster, og så siges det endda, at et af træerne fløj hele vejen til Dazaifu Tenmangu for at blive forenet med Sugawara no Michizane, og så står det der tilmed stadig den dag i dag. Herudover lægger Kitano Temangu grund til et månedligt loppemarked samt en offentlig teceremoni, hvor 3000 gæster kan få serveret te og konfekt af en geisha

Kitano Tenmangu ligger under en kilometer fra Kitanohakubaicho station, der er sidste stop på en privatejet toglinje fra Arashiyama. Alternativt kan man tage en bus til helligdommen, idet den har sit eget stoppested. Turen dertil tager en halv time.

Total Page Visits: 534 - Today Page Visits: 1