Zuihoden

Zuihoden

Zuihoden er et mausoleum beliggende i Sendai dedikeret til Date Masamune, som var den mand, der grundlagde byen, da han blev gjort til daimyo af Tokugawa-shogunatet, og grundet Tohoku-regionens afsides beliggenhed i forhold til resten af det japanske rige, så var Date-klanen i høj grad medvirkende til udviklingen i denne del af landet, hvor Sendai i dag er den største by - ikke mindst fordi det var hér, Date-klanen holdt til. Date Masamune var også kendt som den enøjede drage, fordi han manglede et øje og derfor havde en klap over dette, men på slagmarken kunne man på lang afstand kende ham grundet hans hjelm med et halvmåneformet gevir.

Da Date Masamune døde i 1636 havde han allerede planlagt opførelsen af et mausoleum til hans jordiske rester, hvilket blev bygget i Sendai året efter. Siden blev hans søn, barnebarn og andre efterkommere stedt til hvile her, hvorved flere bygninger med tiden er kommet til, men det er dog kun Zuihoden, der er dedikeret til Date Masamune, mens de andre mausoleer har andre navne. Kansenden er for eksempel der, hvor sønnen Date Tadamune ligger begravet, mens Zennoden er der, hvor hans barnebarn Date Tsunamurie ligger begravet.

Mausoleerne er kendetegnet ved deres flotte udskæringer og stærke farver, men bygningerne er dog ikke originale, selvom disse ellers fik lov at stå i 300 år og tilmed fik status som nationalskatte i 1931. Under Anden Verdenskrig blev Sendai nemlig ramt af bombetogter, og langt de fleste bygninger endte derfor med at blive ødelagt. I 1979 valgte man så at genopføre Zuihoden i sit oprindelige design, og i 1985 blev de andre mausoleer ligeledes genopført. Med til mausoleerne hører et lille museum, hvor man blandt andet kan se artefakter, der tilhørte Date-klanen, ligesom her tilmed er knogler og hår fra de døde medlemmer.

Zuihoden ligger lidt over en kilometer fra Omachi Nishi-koen station på Sendais undergrundsbane. At gå dertil tager cirka 20 minutter.

Total Page Visits: 410 - Today Page Visits: 1