Yoshino (350 m.)

Yoshino (350 m.)

Yoshino et 350 meter højt bjerg i Nara-præfekturet, der i 2004 blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv som en del af pilgrimsruten i Kii-bjergene. Yoshino-bjerget er mest kendt for sine 30.000 kirsebærtræer, der hvert år trækker mange besøgende til, når de springer ud og skaber en lyserød skov - et syn der har været beundret i århundreder og blandt andet har medført, at Yoshino-bjerget optræder i flere ældre digte. Der er dog ikke tale om et naturligt landskab, idet kirsebærtræerne i sin tid blev plantet på bjerget, hvor de i over 1000 år har formeret sig og skabt det, der af mange betragtes som Japans bedste sted at nyde hanami.

Bjerget er officielt opdelt i fire sektioner, man som besøgende passerer på sin vej mod toppen. Den nederste del er basen, som kaldes for Shimo Senbon, hvor man blandt andet finder Yoshino station i byen, der deler navn med bjerget. Den næste sektion kaldes for Naka Senbon og består af den del af byen, der strækker sig op langs foden af bjerget. Her ligger blandt andet en park, hvor mange japanere tager på skovtur, når kirsebærtræerne blomstrer. Herefter følger Kami Senbon, der er det sidste stykke af bjerget inden toppen, der kaldes for Oku Senbon. Kirsebærtræerne er blevet plantet således, at de blomstrer i forskellige perioder på de fire strækninger. Træerne ved foden af bjerget springer først ud, mens dem på toppen springer ud som de sidste.

Det tager nogle timer at bestige Yoshino-bjerget, men der går dog busser fra Yoshino by frem til forskellige udsigtspunkter på bjerget, ligesom der er en tilknyttet svævebane, som imidlertid kun fører besøgende frem til Naka Senbon. På vej mod toppen er der forskellige templer og helligdomme.

Total Page Visits: 532 - Today Page Visits: 1