Drabet på Shun Tanemoto

Drabet på Shun Tanemoto
Shun Tanemoto til venstre og hans drabsmand til højre

 

Drabet på Shun Tanemoto

Den 1. juli 2003 var den 4-årige Shun Tanemoto med sine forældre ude at handle i en elektronikbutik i Nagasaki, hvor han besluttede sig for at gå i spilafdelingen på egen hånd. Dette var imidlertid det sidste, som nogen så til Shun, for da forældrene senere forsøgte at finde deres søn, var han ikke længere til stede i butikken, og han blev derfor meldt savnet en time senere, hvor politiet mødte op og igangsatte en eftersøgning i området. Denne førte dog intet med sig, og da mørket faldt på, måtte forældrene tage hjem i uvished om deres lille søns skæbne.

Næste morgen fik de urolige forældre så desværre den besked, som de havde frygtet, da politiet kunne fortælle, at man havde fundet frem til Shuns nøgne lig ved et parkeringshus cirka 4 kilometer borte. Drengen var tilsyneladende blevet dræbt af et fald, der havde flækket hans kranium, men hans krop bar dog spor efter mishandling, som han havde været udsat for, imens han var i live, hvilket indikerede, at han altså var et offer for kidnapning. Det viste sig nemlig, at Shun simpelthen var blevet skubbet i døden fra taget på parkeringshuset, og takket være overvågningsbilleder kom politiet hurtigt på sporet af den mistænkte gerningsmand, der dog viste sig at være en dreng på blot 12 år, som tilfældigvis rendte ind i Shun i spilafdelingen i elektronikbutikken, hvor han fik lokket den lille dreng med sig ved at spørge, om de ikke skulle spille sammen.

De to forlod herefter butikken hånd i hånd og tog en sporvogn hen til parkeringshuset, hvor den 12-årige uden videre gav til at håne og drille Shun ved at få ham til at smide tøjet, ligesom han blev slået og snittet i kønsorganerne med en saks. Shun begyndte derfor at græde og blev så hysterisk, at den 12-årige dreng til sidst besluttede sig for at kaste ham ud fra taget af bygningen, hvor et fald på flere meter kostede drengen livet. Den 12-årige dreng vendte herefter hjem og fortsatte sin tilværelse, som om intet var sket, indtil politiet mødte op på hans skole og bragte ham med på stationen, hvor de afhørte ham og på den måde fandt ud af, hvad der var sket.

Eftersom gerningsmanden kun var 12 år gammel, så var han dog mindreårig og kunne på den måde ikke straffes for drabet på Shun, ligesom hans navn ikke måtte offentliggøres. Hans unge alder rystede dog også Japan, idet man havde svært ved at forstå, hvordan en tilsyneladende normal dreng kunne begå et fuldkommen uoplagt drab på et uskyldigt barn. Det kom dog frem, at andre små børn var blevet udsat for overgreb i området i april 2003, hvilket man mistænkte den 12-årige for at stå bag, men eftersom han ikke kunne idømmes fængsel, så blev han i stedet anbragt på en ungdomsinstitution i et år. Her havde man dog mulighed for at forlænge opholdet, hvis man ikke oplevede en forbedring ved drengens adfærd, og han endte derfor med at opholde sig på institutionen i 3 år, før han atter kunne vende hjem.

Total Page Visits: 216 - Today Page Visits: 1