Fujin

Fujin

I shintoismen kaldes vindens gud for Fujin, og dette er en af de ældste og mest populære guder i religionen, som er unik for Japan. Ofte optræder han i fortællinger og portrætteringer med sin partner Raijin, som er guden for tordenvejr, og tilsammen er de altså vejrets guder, der skaber tyfoner og storme, når der opstår konflikter imellem dem. I mange templer rundt omkring i Japan står der derfor statuer af både Fujin og Raijin i håb om, at de dermed vil afholde sig for at smadre bygningerne i et uvejr.

Fujins udseende har gennem tiden ændret sig, men han har dog nogle træk, der altid har været de samme. Fujin betragtes typisk som en dæmonlignende mand med grøn hud og bar overkop, som er iklædt et lændeklæde, og med sig har han altid en pose fyldt med vind, som han lukker op for, når han skal få det til at blæse. Han har desuden fire fingre på hver hånd, der symboliserer de fire verdenshjørner.

Selvom Fujin overordnet set betragtes som en ond gud, som man skal respektere, så er han dog også en gud, der tilbedes ligesom alle andre, ikke mindst fordi storme ikke altid er dårlige. Det var blandt andet et uvejr, der forhindrede Japan i at blive invaderet af mongolerne i 1200-tallet, hvilket skabte begrebet kamikaze, der betyder guddommelig vind, eftersom det kunne tyde på, at Fujin beskyttede Japan – selvom man nogle gange siger, at det var Raijin.

 

Total Page Visits: 546 - Today Page Visits: 1