10 unikke oplevelser i Japan

Jeg elsker at rejse rundt i Japan og opleve forskellige ting, og nu og da besøger jeg derfor steder eller prøver noget, der er så specielt, at det kun er noget, der kan opleves i Japan eller ganske få steder i verden. Set med danske briller skal der dog ikke meget til, før en aktivitet i Japan virker unik, men man kan alligevel få mulighed for at opleve noget ud over det sædvanlige, som selv japanerne ikke har prøvet.

Dette er en liste over 10 unikke oplevelser, jeg har haft i Japan, baseret på hvor specielle de føltes for mig som en dansk turist. Klik på billederne for at læse rejsedagbogsindlægget fra den pågældende dag, hvor den en oplevelse fandt sted.

10: Oya History Museum

10 unikke oplevelser i JapanI byen Utsunomiya ligger et forladt stenbrud, der nu fungerer som et museum kaldet Oya History Museum. Igennem århundreder har man høstet oya-sten, der er en type klippe lavet af lava og aske, som kun findes i dette område, hvilket har skabt enorme huler i bjergene, som besøgende nu om dage har mulighed for at begive sig ind i, efter minedriften blev indstillet i 1986. Oya History Museum er i sig selv en lille bygning, der er knyttet til et bjerg, hvor gæster kan begive sig ned i de underjordiske gange, der udgør 20.000 kvadratmeter, og disse besøgte jeg i 2023, hvor jeg naturligvis blev overvældet over hulernes format. Det var næsten som at gå rundt inde i en pyramide med de kantede vægge og mørke gange, og selv for japanere er dette et virkelig unikt sted.

9. Yabusame i Asakusa Park

10 unikke oplevelser i JapanNår jeg tager til Japan, undersøger jeg altid lige, om der skulle være nogle specielle arrangementer, imens jeg befinder mig i landet. I 2019 var jeg så heldig, at der blev afholdt bueskydning (kyudo og yabusame) i Asakusa Park i Tokyo på min sidste dag, men dog skulle billetter til yabusame købes på forhånd eller på selve dagen. Heldigvis fik jeg overtalt min ven til at købe en billet for mig, samme dag som salget åbnede, og han købte samtidig en til sig selv, så vi først kunne se gratis kyudo-bueskydning, hvorefter vi fik siddepladser til yabusame, hvilket er bueskydning til hest. Det var en virkelig speciel og mindeværdig oplevelse – selv for japanere, og så fik vi endda også goodie bags!

8: Oku-Iya Monorail

10 unikke oplevelser i JapanOku-Iya Monorail er en fem kilometer lang monorail, der tager gæster på en 65 minutters rundtur i Iya-dalens skove på Shikoku, hvor skinnerne er hævet over en meter fra jorden. Hver vogn forestiller en næsehornsbille og har plads til to personer, men jeg var dog alene på min rejs til Iya-dalen i 2018, hvor jeg naturligvis gerne ville prøve denne unikke aktivitet, som faktisk var det første sted, jeg besøgte under mit besøg i dalen, hvor jeg fik mange uforglemmelige oplevelser. Oku-Iya Monorail var nærmest som en rutsjebane i slowmotion, som kørte rundt i blandt træer, hvilket er en virkelig interessant måde at nyde naturen på.

7: Kiyotsu Gorge Tunnel

10 unikke oplevelser i JapanKiyotsu-kløften er kendt for sin smukke natur, og for at folk skal have mulighed for at nyde kløften i sikkerhed fra jordskred, har man valgt at opføre en tunnel kendt som Kiyotsu Gorge Tunnel, der består af fire podier, hvorfra man kan betragte kløften. For at gøre turen igennem tunnelen unik og mindeværdig i sig selv, har man dog forsynet de fire podier med moderne kunst og kombineret dette med de naturlige omgivelser. Da jeg besøgte tunnellen i 2023 valgte de fleste at begive sig til det fjerde og sidste podie, der er det mest kendte, men jeg syntes faktisk, at de alle fire var specielle og gav deres helt eget indtryk af tunnellen, og at betragte naturen på så kreativ var alt i alt en usædvanlig oplevelse.

 

6: Tobu World Square

10 unikke oplevelser i JapanTobu World Square er et udendørs museum i Kinugawa Onsen bestående af udstillinger af over 100 kendte bygningsværker i 1:25 format. Der er tale om realistiske modeller med nøje udførte detaljer, der ligeledes inkluderer 140.000 miniature-mennesker, som alle optræder i forskellige positurer og påklædninger. At se billeder fra stedet kan dog ikke sammenlignes med den oplevelse, det er at se det i virkeligheden, hvilket jeg gjorde i 2018, hvor jeg fik brugt en times tid i parken. Der var simpelthen så meget at se, at jeg blev overvældet af indtryk, og det var så specielt at gå rundt og føle sig som en kæmpe blandt kendte bygningsværker, der var så detaljerede og realistiske.

5: Ødelæggelserne ved Kumamoto-borgen

10 unikke oplevelser i JapanI 2016 blev Kumamoto ramt af to store jordskælv, der ødelagde mange bygninger. De førte blandt andet også til massive skader på Kumamoto-borgen, som efterfølgende blev lukket for besøgende. Folk kunne dog stadig tage forbi borgen og betragte ødelæggelserne, hvilket jeg valgte at gøre under min tur til Japan i 2017, hvor genopbygningen af borgen stadig var i gang. Ødelæggelserne var også stadig synlige, og som dansker, der lever i et trygt land uden de store katastrofer, var det en speciel oplevelse at se, hvordan naturen kan smadre historiske bygninger.

4: Nagoro

10 unikke oplevelser i JapanIya-dalen på Shikoku er kendt for at være en af de mest øde afkroge i Japan, så for at komme dertil var jeg nødt til at tage en bus, mens jeg måtte overnatte i dalen, fordi busserne holdt op med at køre om eftermiddagen. Dalen er mest kendt for sine slyngplantebroer, men det er også her, man finder dukkelandsbyen Nagoro, hvor en lokal kvinde har valgt at udskifte de fraflyttende beboere med hundredvis af dukker i menneskestørrelse. Disse er derfor at finde overalt i Nagoro, som jeg besøgte i 2018, og det var da også en speciel oplevelse at vandre rundt i en næsten øde landsby befolket af dukker, så jeg nærmest blev overrasket, de få gange jeg stødte ind i et rigtigt menneske.

3: Yuki-no-Otani

10 unikke oplevelser i JapanDen japanske alperute strækker sig gennem de japanske alper og fuldføres ved, at man benytter forskellige transportmidler undervejs såsom busser og kabelvogne. Ruten åbner i april, hvilket passede med, at jeg var i Japan på dette tidspunkt i 2019. Jeg købte derfor en billet og brugte en dag på at krydse de japanske alper, hvilket var en stor oplevelse, men dagens højdepunkt var den såkaldte snekorridor kendt som Yuki-no-Otani, der dette år havde en højde på 16 meter. At vandre rundt blandt så enorme mængder sne var virkelig specielt og noget, man kun kan gøre ganske få steder i verden.

2: Shimanami Kaido

10 unikke oplevelser i JapanI 2023 valgte jeg at fuldføre Shimanami Kaido, hvilket er en 75 kilometer lang cykelrute, der strækker sig over seks øer og seks broer i indlandshavet. Jeg cyklede ruten på en enkelt dag, og det er noget af det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet, men samtidig noget af det mest uforglemmelige. At opleve Japan på cykel er virkelig specielt, men at krydse øer og enorme broer på cykel er noget, der virkelig sætter sig i hukommelsen, så selvom jeg blev solskoldet, var badet i sved og hele min krop gjorde ondt, så er Shimanami Kaido en af de fedeste oplevelser, jeg har haft i Japan og også en af de mest specielle.

1: Okunoshima

10 unikke oplevelser i JapanOkunoshima er en lille ubeboet ø i det japanske indlandshav, der er kendt for sine vilde kaniner, som man i sin tid slap fri på øen i forsøget på at omdanne den til en stor park. Øen har nemlig en dyster historie, idet den under Anden Verdenskrig blev benyttet til at fremstille giftgas, og den dag i dag er der derfor flere ruiner på Okunoshima, som jeg endelig fik besøgt i 2023. Og besøget overgik faktisk mine forventinger, for jeg havde egentlig ikke regnet med, at det ville vrimle med kaniner på øen, men de var bogstavelig talt overalt – også på toppen af bjerget på øen, som jeg valgte at bestige for at nyde udsigten. Det meste af tiden var jeg fuldkommen alene og kunne derfor nyde de små stunder med kaninerne, jeg mødte på min vej, men jeg kunne også udforske de mange ruiner og føle mig som en urban explorer, så det generelt var en unik og uforglemmelig oplevelse.

Total Page Visits: 95 - Today Page Visits: 1