20. marts 2016: Tilbage i Tokyo

20. marts 2016: Tilbage i Tokyo

På denne dag besøgte jeg:

-Zojoji-templet, Tokyo Tower, Regnbuebroen, Frihedsgudinden og Videnskabsmuseet i Tokyo

Ankomst til Tokyo

Dette var min anden tur til Japan, der ligesom året før fandt sted i påskeferien, mens kirsebærtræerne var begyndt at blomstre. Denne gang havde jeg selv valgt at stå for alt lige fra køb af flybilletter til bestilling af hotel og Rail Pass. Dette gjorde min ferie halv så billig i forhold til første gang, jeg tog til Japan, hvor jeg rejste med Japanspecialisten. Jeg landede i Haneda lufthavn lidt over klokken 11 og modsat mange andre kunne jeg hurtigt forlade lufthavnen, da jeg denne gang kun havde taget håndbagage med. Det første, jeg gjorde, var at få fat i mit Rail Pass, så jeg derefter kunne tage Tokyo Monorail til byen. Det var en lidt speciel køretur med den togtype, der kun kører på én skinne. Det var nærmest som en langsom rutsjebanetur, fordi man flere gange svajede heftigt til siden og fik følelsen af, at toget var ved at vælte. Turen foregik rundt blandt mange høje bygninger, og ved et skarpt sving var vi kun omkring en meter fra et hushjørne.

20. marts 2016: Tilbage i Tokyo
Tokyo Tower
20. marts 2016: Tilbage i Tokyo
Jizo-statuer ved Zojoji-templet

Jeg stod af ved endestationen Hamamatsucho, fordi jeg som det første ville tage et smut forbi Tokyo Tower og Zojoji-templet, der meget praktisk ligger lige ved siden af hinanden, ligesom det var nogle af de steder, jeg undlod at besøge på min første tur til Japan. På vejen var der dog en gammel japansk dame, der af en eller anden grund valgte at spørge mig (eneste ikke-indfødte i området) om vej til en bestemt station. Det kunne være, hun spurgte, fordi hun vidste, at jeg som turist havde et kort, så sammen prøvede vi at finde vej til stationen på de kort, jeg havde med mig, men dog uden held. Jeg havde ikke talt japansk i evigheder, så jeg fandt dermed ud af, at det endnu er muligt for mig at føre en simpel samtale og tilmed prøve at vise vej. Kvinden (der var omkring 90 og derfor talte meget gammelt japansk) fandt dog frem til stationen, der viste sig at ligge under jorden.

Derefter begav jeg mig så mod Tokyo Tower, der var temmelig nemt at få øje på, men det ene af dets observatorier var dog ved at blive renoveret, så jeg valgte ikke at gå ind i det, men i stedet betragte det udefra. Jeg kunne meget praktisk gå videre til Zojoji-templet lige i nærheden, hvor der var en hel del mennesker, eftersom det både var søndag og godt vejr. Der er tale om et stort og imponerende tempel, så der var sådan set plads nok, men det blev alligevel for meget for mig med alle de turister, så jeg skyndte mig videre og satte denne gang turen mod Tokyo bugt. Hjemmefra havde jeg nemlig planlagt at krydse Regnbuebroen, hvis jeg kunne finde ud af hvordan man gjorde.

20. marts 2016: Tilbage i Tokyo
Zojoji-templet
20. marts 2016: Tilbage i Tokyo
Regnbuebroen

Det lykkedes mig heldigvis at finde indgangen til gangstien, som gående skal benytte sig af, og jeg krydsede broen fra sydsiden, så jeg havde udsigt til bydelen Odaiba, hvor der var gang i børnefamilierne ved strandkanten på grund af det gode vejr. Grundet forurening måtte man dog ikke svømme i vandet, så alle nøjedes med at opholde sig ved det. Selvom Odaiba har mange seværdigheder, så var jeg kun taget dertil for at se Tokyos Frihedsgudinde, og efter at det var klaret, gik jeg tilbage over Regnbuebroen - denne gang på nordsiden, så jeg havde udsigt til Tokyos skyskrabere. Det var megavarmt, selvom piloten sagde 13 grader, da vi landede, men jeg vil vædde med, at det nærmede sig tyve grader, for selv japanerne (der selvfølgelig går i jakke fordi en sommer for dem er 30 grader) beklagede sig over varmen, og mange lå tilmed og solede sig.

Klokken var kun lidt over 15, så jeg tænkte, at jeg ville prøve at nå forbi Videnskabsmuseet, inden det lukkede klokken 17. Jeg gik derfor tilbage til Hamamatsucho og tog et tog til Ueno, hvor parken, som jeg også besøgte sidste år, huser mange af Tokyos museer. Det lå desuden rimelig tæt på mit hotel, så jeg havde planlagt at gå hen og tjekke ind efter at have været en tur i parken. Selvom kirsebærtræerne endnu ikke var sprunget helt ud, så var der næsten lige så mange mennesker i Ueno Park, som da jeg var der sidste år, så jeg var glad for, at jeg denne gang kun kom for at se på et sted, og selvom jeg nåede det en time før lukketid, var museet stadig proppet med mennesker. Jeg var mest kommet for at se samlingen af dinosaurus-knogler og den udstoppede hund Hachiko, men der var mange andre spændende ting - for eksempel en stor samling krystaller, en kæmpeblæksprutte i formalin og en hel væg af planter klemt mellem glas.
Jeg havde slet ikke nået at se alt, da jeg forlod museet lige inden lukketid. En billet dertil kostede 620 yen. Det var første gang på dagen, jeg havde brugt penge, og derefter brugte jeg så 400 yen på lidt guf i en butik, så dagens regning lød på omkring 1000 yen, hvilket svarede til cirka 60 kr. Herefter begav jeg mig så hen til mit hotel, der var ret svært at finde, fordi det lå gemt væk i en meget smal sidegade.
20. marts 2016: Tilbage i Tokyo
Frihedsgudinden
Selvom jeg havde forberedt mig med bentræning længe inden turen, så måtte mine fødder også i denne omgang bukke under for det pres det er at gå rundt i en storby som Tokyo. Allerede på vej over Regnbuebroen første gang gav mine tæer sig til at værke, og da jeg gik rundt på museet var det bare ulideligt at have sko på, så da jeg fandt frem til mit hotel, var det første jeg gjorde at smide sko og strømper, før jeg tog et dejligt langt karbad. Og så skulle mit jetlag ellers bearbejdes med en god nats søvn.

Dagens højdepunkt: Gåturen henover Regnbuebroen er en speciel oplevelse, der bestemt kan anbefales

 

Dagens gode minde: Den ældre dame, der spurgte mig om vejs og på den måde stimulerede mig til at bruge mit japanske.

 

Dagens forbrug på seværdigheder: 620 yen.

 

Dagens gode råd: Tag gerne Tokyo Monorail fra Haneda Lufthavn til Tokyo bymidte.

Total Page Visits: 495 - Today Page Visits: 1