Hikawa-helligdommen

Hikawa-helligdommen

Hikawa-helligdommen ligger i Kawagoe, hvor den blev grundlagt i 541, og da Kawagoe-borgen blev bygget i slutningen af 1400-tallet, blev Hikawa-helligdommen den primære helligdom, hvor byens daimyoer praktiserede shintoismen henover de kommende århundreder. Det var blandt andet en daimyo, der donerede den nuværende hovedbygning til helligdommen i 1849, men få årtier senere blev Kawagoe-borgen revet ned, da det feudale samfund blev opløst med henblik på at modernisere Japan med udgangspunkt i Vesten.

Hikawa-helligdommen er dog stadig den dag i dag en af de største og mest populære helligdomme i Kawagoe, hvilket blandt andet skyldes, at den er dedikeret til hele fem guder, der er i familie. Disse inkluderer oven i købet to par, så Hikawa-helligdommen er yderst populær blandt kærester og ægtefolk, der kommer for at bede for deres forhold. Med til helligdommen hører en af Japans største torii-porte af træ, som har en højde på 15 meter, og så er helligdommen også kendt for at have en korridor, hvor man hænger de små træplader kaldet ema op, hvorpå besøgende har skrevet deres ønsker, så disse tilsammen skaber en tunnel. I juli er det derimod vindklokker, der hænges op i en lignende korridor. Hikawa-helligdommen menes desuden at være stedet, hvor Kawagoe-festivalen opstod, idet helligdommen holder sin egen festival forud for byfestivalen.

Hikawa-helligdommen ligger over 2 kilometer fra den nærmeste station, som er Honkawagoe station. Dette er dog endetstationen på en privatejet toglinje, så som et alternativ ligger JR Kawagoe station 2,5 kilometer væk.

 

Total Page Visits: 395 - Today Page Visits: 1