Meiji-helligdommen

Meiji-helligdommen

Meiji-helligdommen er en shinto-helligdom til Kejser Meiji, der regerede Japan fra 1967 til 1912, samt hans hustru Kejserinde Shoken. Deres gravsteder er dog placeret nær Kyoto. Helligdommen blev grundlagt i 1920 og stod færdigbygget året efter, men under Anden Verdenskrig blev bygningerne dog ødelagt, da Tokyo blev udsat for bombeangreb. Den nuværende helligdom blev opført i 1958 efter indsamlinger gjorde det muligt at genopbygge den. 

Meiji-helligdommen befinder sig i Shibuya i Tokyo med Yoyogi Park og Harajuku station lige ved siden af. Der er tale om et enormt kompleks i fredfyldte omgivelser, der fungerer som et åndehul i den ellers travle storby. Som en del af helligdommen findes nemlig en skov med 120.000 træer, der blokerer for udsynet til de nærliggende højhuse. Disse blev plantet i forbindelse med helligdommens grundlæggelse og blev doneret fra alle egne af Japan.

Meiji-helligdommen er populær blandt Tokyos indbyggere i nytårsdagene, hvor stort set alle japanere foretager årets første helligdomsbesøg, hvilket er en vigtig begivenhed, men ellers er Meiji-helligdommen også et attraktivt sted at blive gift på traditionel vis, så det er ofte muligt at få et glimt af nygifte ægtepar. Med til helligdommen hører en lille have og et såkaldt skatkammer, der udstiller effekter, som har tilhørt Kejser Meiji. Disse steder koster som det eneste penge at besøge, idet området ellers er gratis at befærde sig på fra solopgang til solnedgang. Det var oprindeligt haven, der var grunden til, at helligdommen blev anlagt på stedet, eftersom Kejserparret ofte besøgte denne.

 

Total Page Visits: 678 - Today Page Visits: 1