Seigantoji

Seigantoji

Seigantoji er et buddhistisk tempel beliggende nær Nachi-vandfaldet i Nachikatsuura, hvor det ifølge legenden blev grundlagt i det 4. århundrede. På dette tidspunkt blev Nachi-vandfaldet i forvejen tilbedt gennem shintoismen, men i stedet for at buddhismen tog over, så endte de to religioner med at blive dyrket side om side på stedet, der den dag i dag netop er kendetegnet ved at være et stort kompleks bestående af helligdomme og tempel-bygninger. Det er den orange pagode tilhørende Seigantoji, som mange mest forbinder med stedet, idet den er et af de mest fotograferede steder i Japan med Nachi-vandfaldet i baggrunden. Ingen af tempel-bygningerne er dog originale, eftersom de alle brændte ned i 1500-tallet, og i slutningen af 1800-tallet blev det via lov besluttet at separere shintoismen og buddhismen, så de to religioner ikke længere måtte dyrkes på samme sted, hvilket betød, at de fleste bygninger, der udgjorde Seigantoji, blev revet ned.

Den ældste struktur er hovedbygningen, der blev opført i 1587. Den fik nemlig lov at stå, og med udgangspunkt i denne lykkedes det at genoprette templet og således bevare de buddhistiske relationer til Nachi-vandfaldet. I 1918 fandt man en række buddhistiske artefakter i bunden af den sø, som Nachi-vandfaldet ender ud i, og disse er i dag udstillet i templets skatkammer. Seigantoji er en del af pilgrimsruten i Kii-bjergene, som i 2004 blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv.

Der går busser til Seigantoji fra Kiikatsura station og Nachi station. Turen fra Kiikatsura station tager en halv time, mens den tager 20 minutter fra Nachi station.

Total Page Visits: 580 - Today Page Visits: 1