Shika no Tsunokiri

Shika no Tsunokiri

De tamme hjorte i Nara Park er et af byens vartegn, men hannerne kan også være aggressive, når de kommer i brunst, og de kan derfor gøre skade på mennesker med deres gevirer. Af den grund har man siden 1671 afholdt en årlig ceremoni i Nara kaldet Shika no Tsunokiri, hvor man indfanger i alt 45 bukke og saver deres gevirer af, og dette er en tradition, der stadig afholdes på samme måde den dag i dag.

Oprindeligt var det Naras templer, der stod for at fjerne gevirerne på hjortene, men opgaven blev i begyndelsen af 1900-tallet videregivet til Kasuga Taisha-helligdommen, hvor man i 1929 konstruerede en arenalignende park til lejligheden kaldet Rokuen. Hvert år i oktober udvælger man en håndfuld bukke, som man lokker med til denne park, hvor tilskuere forsamler sig og ser på, mens en flok mænd kaldet "sekoer" indfanger hjortene med brug af bambusrør og reb, hvilket nogle gange kan gå voldsomt for sig, da der trods alt er tale om vilde dyr.

Når en hjort er blevet fanget, sørger fem sekoer for at holde den rolig, mens en shinto-præst går i gang med at save gevirerne af, hvorefter hjorten bliver sat fri i Nara Park. Der indgår tre hjorte i hver af de fem daglige ceremonier, der hver varer omkring en halv time. Gevirerne bliver efterfølgende overleveret til Kasuga Taisha som en ofring til guderne.

Shika no Tsunokiri foregår over tre dage i den såkaldte sundhedsweekend, der falder hver anden mandag i oktober med forrige søndag og lørdag inkluderet som en lille helligdagsperiode. Der åbnes for besøgende klokken 11.30, og den første ceremoni starter klokken 12, mens den sidste slutter klokken 15. Rokuen ligger i Nara Park cirka en halv times gang væk fra bygrænsen.

Total Page Visits: 493 - Today Page Visits: 1